Mobil med kamera og suveræn farveskærm

Samsung SGH-V200 er en mobiltelefon til dem, der vil have det hele med i en lille indpakning. Der er indbygget kamera, og den store farveskærm er af en imponerende kvalitet. Flerstemmige ringetoner er en selvfølge, og telefonen understøtter de nyeste teknologier såsom dataoverførsel over GPRS og multimediebeskeder med MMS. Blandt kritikpunkterne er ringe billedkvalitet og batterilevetid.

Flot skærm

SGH-V200 er den første Samsung-telefon med kamera, der er dukket op på det europæiske marked. Det er en trippleband-telefon, så den kan anvendes i GSM-net over hele verden, inklusive USA.

Den kompakte klap-telefon er udstyret med to skærme, nemlig en lille monokrom frontskærm, som kan ses, når telefonen er klappet sammen, og en langt større hovedskærm med farver.

Frontskærmen viser klokkeslæt og dato, og man kan se, om der er mistede opkald eller beskeder. Lige under skærmen finder man et lille lysshow, der blinker hysterisk, når nogen ringer.

Lige som forgængeren SGH-T100 er V200 udstyret med en stor hovedskærm med høj lysstyrke og utrolig flotte farver. Nok den flotteste skærm, vi hidtil har oplevet på en mobiltelefon.

Opløsningen på den store skærm er 128x160 pixels, hvilket giver plads til syv linjer med tekst. Det tydelige billede gør det en fornøjelse at læse sms-beskeder og wap-sider. Skærmen kan fremvise 65.000 forskellige farver, så billeder ser også godt ud på displayet.

Mobiltelefonen understøtter WAP 1.2.1 og GPRS med en hastighed på dataoverførsel på op til 53,6 kilobit i sekundet.

Der er indbygget vibrator, og selvfølgelig byder V200 også på polyfoniske ringetoner med op til 40 samtidige stemmer. Der er efterhånden ingen grænser for, hvor grimt ringetoner kan lyde.

Tågede billeder

Mobiltelefonen har indbygget kamera, og billederne tages i en opløsning på 352 x 288 pixels. Man kan tage op til 100 billeder, som lagres i telefonens hukommelse.

Kameralinsen kan roteres en halv omgang, så man også kan tage et billede af sig selv. Det er en nyttig detalje. Kameraet har digital zoom, og det lyder jo meget godt, men det betyder sådan set bare, at man nøjes med at tage et lille udsnit af motivet.

Telefonen understøtter MMS, hvilket gør det muligt at sende beskeder med en kombination af tekst og billede. Billeder taget med kameraet er da også gode nok til at blive sendt mellem mobiltelefoner, men ellers er billedkvaliteten ærlig talt lidt skuffende, som nedenstående uredigerede eksempler røber.


En firmafacade i dagslys. I virkeligheden er himlen over Valby ikke nær så grøn.


Tivoli ved skumringstid. Mobiltelefonen kan godt tage billeder under vanskelige lysforhold, men det bliver ikke specielt kønt.

Ringe batterilevetid

Med standard-batteriet har telefonen en standby-tid på mellem 120 og 140 timer, altså omkring fem døgn. Det er ikke imponerende, og det går helt galt, hvis man tillader sig at bruge telefonen til at tage nogle billeder, surfe lidt på nettet og føre et par samtaler.

Den lysstærke skærm sluger godt med batteri, og man skal ikke regne med, at batteriet holder mere end et par dage. Det er for lidt.

Som kompensation for den begrænsede batterilevetid har Samsung vedlagt et ekstra batteri i pakken. Der medfølger også et headset, så telefonen kan blive i lommen under samtale, og desuden får man et datakabel og et udmærket stykke pc-software kaldet EasyGPRS med. Det er en god og brugbar software-pakke.

Kommunikationen mellem pc'en og telefonen sker enten infrarødt eller ved hjælp af et medfølgende kabel til computerens serielport.

Med programmerne installeret kan pc'en komme på nettet via GPRS, man kan overføre ringetoner og billeder mellem enhederne, og det er muligt at redigere i telefonens adressebog.

Den vejledende pris er 5.400 kroner med moms, og det er mange penge for en mobiltelefon. Man kan finde en Sony Ericsson P800 til samme pris, og her får man noget mere funktionalitet for pengene. Man kan dog håbe på, at den reelle pris bliver noget mindre, når mobiltelefonen for alvor kommer på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere