Tilfredse medarbejdere batter på bundlinjen

It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: It-branchens bedste arbejdspladser solder langt fra pengene op på at fedte for medarbejderne. Istedet bliver pengene brugt godt.

Koster det ikke en bondegård at fedte så meget for medarbejderne, at selskabet optræder i toppen af listen over It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007?

Svaret er nej. I hvert fald hvis de økonomiske resultater fra de 15 virksomheder, der klarer sig bedst i undersøgelsen, ligger til grund for vurderingen.

Det kan betale sig at kræse

De økonomiske resultater i Top 15-selskaberne , adskiller sig ikke i negativ retning fra konkurrenter og kolleger i it-branchen.

Derimod ser det ud til, at det kan betale sig at kræse for medarbejderne, da det hverken koster dyrt på bundlinjen eller svækker konkurrenceevnen.

Retter man eksempelvis søgelyset mod fire af virksomhedernes nøgletal – omsætningsvækst, overskudsgrad, afkastningsgrad og effektivitet – så ligger Danmarks 15 bedste arbejdspladser inden for it-sektoren højere end gennemsnittet for hele branchen.

Sund økonomisk sans

Det er måske ikke så overraskende.

Da det danske datterselskab af det amerikanske softwarefirma CA klarede sig bedst af alle danske it-selskaber i samme undersøgelse for tre år siden, erklærede CA, at der lå sund økonomisk sans bag den store satsning på tilfredse medarbejdere.

“Vi har regnet os frem til, at den store arbejdsglæde giver os to procent ekstra rent på bundlinjen. Det er lige omkring fire millioner kroner i vores tilfælde,” sagde CA’s daværende direktør Per Kogut (han står nu i spidsen for NNIT red.) til Computerworld i november 2004.

I konkrete tal kan Top 15-virksomhederne prale af en gennemsnitlig overskudsgrad på 4,25 procent, hvilket er lidt højere end gennemsnittet for de 349 it-virksomheder, der deltager i Computerworlds årlige Top 100-undersøgelse.

Fjerner man medico-selskabet Medtronic – der er lige på vippen til at være et it-selskab – fra overskudsgradsberegningerne, så stryger gennemsnittet i vejret og lander på syv procent.

Det er mere end dobbelt så højt som branchegennemsnittet.

To kæmper og en dværg

Listen over de bedste arbejdspladser i den danske it-branche rummer virksomheder fra alle kroge af it-branchen.

Dog med en klar overvægt af servicefirmer, hvilket ikke er så overraskende, da den dygtige medarbejder er firmaernes allervigtigste aktiv på denne del af it-markedet.

På toppen af listen finder vi – som beskrevet her på siden – danske datterselskaber af de to amerikanske it-kæmper Microsoft og Cisco.

De to it-koncerner har længe gjort sig bemærkede som attraktive arbejdspladser, og de har i det henseende et godt ry i branchen.

Begge selskaber har også råd til at tage medarbejdernes trivsel meget alvorligt, da både Microsoft og Cisco er guldrandede globale forretninger.

Microsoft-koncernen omsatte i seneste regnskabsår for godt 263 milliarder kroner og scorede et overskud efter skat på intet mindre end 72,2 milliarder kroner.

Cisco er lidt mindre, men med en omsætning på 179,1 milliarder kroner og et resultat efter skat på 37,5 milliarder kroner, er der dog ikke tale om nogen lille biks.

I den sammenhæng virker århusianske Mjølner – der kommer ind på en flot tredjeplads i undersøgelsen – som en meget lille dråbe i havet.

Omsat for 36 millioner

Mjølner omsatte i 2006 for 36 millioner kroner. Til sammenligning hævede Cisco-topchef John Chambers ifølge finanstidsskriftet Forbes mere end 10 gange det beløb i løn i 2006.

Lidenheden ser dog ikke ud til at tynge Mjølner, og det kan måske inspirere den store del af det danske it-marked, der udgøres af små og mellemstore virksomheder, til at tage kampen op mod giganterne.

Med en overskudsgrad på 17,1 procent i regnskabsåret 2006 giver Mjølner alle – inklusive de to amerikanske it-kæmper – baghjul, og selskabet har den absolut højeste overskudsgrad af de 15 it-virksomheder, der topper undersøgelsen “It-branchens Bedste Arbejdspladser” i 2007.

Se vinderne af It-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere