Sæt prisen op og sælg mere

Klumme: Det er ikke nok blot at lægge en standardavance oven i indkøbsprisen. Leg med prisen og se, hvad der virker.

Dengang jeg begyndte at holde foredrag, gjorde jeg det for tre flasker rødvin.

Efterspørgslen var ikke specielt stor, men den var der. Når jeg kom, var der som regel ingen mikrofon. Jeg kunne dårlig få et glas vand, og jeg skulle selv finde frem til lokalet.

Så fik jeg en agent, og vi satte prisen op. Først til 10.000 kroner, så til 15.000, dernæst til 22.000 kroner og nu 30.000 kr.

Efterhånden som prisen steg, skete det underlige, at efterspørgslen også steg. Når jeg kom ud, var der det, jeg ville have at drikke, der var mikrofon, gerne flere forskellige at vælge imellem, og jeg blev hentet ude på parkeringspladsen og ført ind til foredraget.

Jeg var altså den samme person og den samme vare, der holdt det samme foredrag.

Den ene dag for tre flasker rødvin og blev behandlet som lort med en relativt ringe efterspørgsel. Den næste dag til 30.000 kroner plus moms og transport. Der blev jeg behandlet som en konge.

Efterspørgslen steg. Til sidst måtte jeg simpelthen begynde at sige nej til foredrag, fordi jeg ikke kunne overkomme flere. Så priser er noget mærkeligt noget.

Prisfølsomhed

Det er ikke en strategi bare at sætte sin pris op. Der er bestemte varer, der er meget prisfølsomme. Det er klart, man ikke bare kan sælge normal mælk for 20 kroner literen eller almindelige Michael Jackson-cd’er for 250 kroner stykket. Der bliver man nødt til at kigge på, hvad konkurrenterne sælger det til.

Men varer, som ikke rigtigt kan sammenlignes med andre, eksempelvis et foredrag, hvad er det kontra andre foredragsholdere?

Det er jo ikke nødvendigvis det samme. Eller et spamfilter. SpamFighter har nogle funktioner, de andre ikke har, og omvendt. Så det er blot et spørgsmål om at sælge varen bedre, og en højere pris kan indikere et bedre produkt.

Det sjove er, at mange usikre mennesker er bange for at købe billigt. De forbinder billigt med dårligt og dyrt med godt. Så ofte vil du se, at en højere pris kan sælge flere varer.

Leg med priserne

Så mit råd er at lege med priserne og se, hvad der virker. Den med blot at lægge en standardavance oven i indkøbsprisen går jeg ikke ind for.

Det er muligt, at du i nogle tilfælde vil se et lidt lavere salg, men hvis du tjener det dobbelte, kan det jo være en god ide alligevel.

Nogle kunder vil hyle og pibe. Sådan nogle vil der altid være, uanset hvad man gør.

Stikker man 100 mennesker ude på gaden 100 kroner, selvom de ikke har fortjent pengene, så vil de fem eller ti af dem altid komme og sige: “Jeg ville godt have haft 200 kroner” eller “Jeg vil ikke have dine penge”, eller hvad de kan finde på at sige.

Man kan aldrig tilfredsstille alle. Så pas på med at dømme et sådan projekt efter enkelte kunders meget højtråbende fagter. Døm det på den reelle omsætning, den reelle indtjening, du ender med, når dagen er omme.

Martin Thorborg er direktør for Spamfighter og forfatter til bogen e-pusher.dk om effektiv e-handel.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere