Artikel top billede

Med et enkelt tryk på den store Skypeknap, der sidder lige under skærmen, kan man få adgang til alle sine Skype-kontakter.

Skype-telefonen lander i butikkerne

Teleselskabet 3 har sammen med Skype lanceret en mobiltelefon med indbygget Skype. Skypephone lanceres i denne uge i England og senere på året kommer telefonen til Danmark.

En mobiltelefon med indbygget Skype lander i England på fredag.

Den såkaldte Skypephone er udviklet med specielt henblik på at understøtte Skype VOIP (Voice Over Internet Protocol).

Gratis Skype-telefoni

Det giver mulighed for gratis Skype-telefoni, akkurat som man kender det fra Skype-applikationen på en computer. Nu kan man altså også anvende den gratis Skype-telefoni fra en mobiltelefon.

Andre mobiltelefoner tilbyder allerede Skype-adgang, men her skal man betale for den mængde data, der udveksles via VOIP.

Med et enkelt tryk på den store Skypeknap, der sidder lige under skærmen, kan man få adgang til alle sine Skype-kontakter.

Her kan man vælge den Skypebruger man vil tale eller chatte med og trykke på Skype-knappen. Herefter kan man tale eller chatte via Skypes chat-program ganske gratis.

Der er dog begrænsninger, som man bør være opmærksom på.

Anvendelsen af Skype begrænses af 3's såkaldte fair use policy.

Det giver ret til 5.000 minutters gratis Skype-telefoni om måneden, hvilket giver 2½ times gratis Skype-telefoni per dag.

Hvis man bevæger sig udenfor 3's netværk, skal man være opmærksom på, at man skal betale roamingafgift til de andre teleoperatører.

Det er kun samtaler mellem registrerede Skype-brugere, der er gratis.

SkypeOut kan nemlig ikke anvendes fra telefonen, hvilket betyder, at man ikke kan anvende den gratis Skype-telefoni til at ringe til almindelige telefoner.

Der må man ringe op via 3's normale netværk, hvilket koster penge.

Pris for Skypephone i UK og Danmark

I UK kommer telefonen til at koste £49,99 (kr. 550) for folk der løbende køber taletid.

Vælger man et fast abonnement hos 3 i UK er telefonen gratis, og abonnementet koster £12 (kr. 130) per måned.

Telefonen ventes til Danmark til december. Her
kommer den til at koste kr. 299 med et såkaldt Boost199-abonnement hos 3's webshop.

Boost199-abonnement er uopsigeligt i 6 måneder og indebærer at man bruger minimum kr. 199 per måned på almindeligt mobilforbrug.

Skypephone vil også kunne fås i udvalgte 3-butikker til kr. 499. Her er også inkluderet et Boost199-abonnement.

Skypephone er udviklet af 3 og Qualcomm. Den har indbygget 2 megapixel kamera, mp3-afspiller, Bluetooth, 16 MB indbygget hukommelse med udvidelsesmulighed op til en gigabyte med et micro SD memory card.

Teleoperatørernes indtjening truet

Hutchison 3 er den mindste operatør i UK og har vist mindst modvilje mod at anvende VOIP, som truer operatørernes indtjening, lyder det fra John Delaney, principal analyst hos Ovum.

Han ser Skypephone som en potentiel kraft, der kan påvirke markedet.

"De større operatører (I England, red.) som Vodafone, T-Mobile og Orange er alle blevet mødt af kritik for en tilsyneladende fjendtlig holdning til, at kunder anvender VOIP over deres netværk. Nu kommer 3 og ikke alene opmuntrer de deres kunder til at anvende VOIP, men de gør alt for, at det skal være nemt for dem," lyder det fra John Delaney.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere