Nørderne mødes i Århus

En af Europas største udviklerkonferencer er skudt i gang i Århus, hvor emner som Ruby, .Net, LINQ og SCRUM tages under behandling.

Midt i forberedelserne til en børsintroduktion har det århusianske firma Trifork skudt årets udgave af JAOO i gang.

"Hele virksomheden er mere eller mindre involveret i arrrangementet," beretter Kresten Krab Thorup, teknisk direktør i Trifork, om forberedelserne til, hvad der betegnes som en af de største udvikler-konferencer i Europa.

Der er tilmeldt over 1.200 deltagere, der i denne uge kan blive opdateret på en lang række relevante emner for den it-professionelle.

Teknologier som Ruby, .Net, LINQ og udviklingsmetoder som SCRUM samt it-arkitektur tages under grundig behandling.

Mandag til onsdag beretter en række internationale eksperter om deres erfaringer og torsdag samt fredag er der tutorials for konferencedeltagerne.

For den helstøbte udvikler

Sidste år betegnede Kresten Krab Thorup JAOO som konferencen for den helstøbte udvikler. Det mener han, stadig er stadig tilfældet.

"Vi har prøvet at finde en engelsk oversættelse, der afspejler den danske betegnelse. Vi anvender betegnelsen "software-pilot", hvor "pilot" skal forstås i betydningen "lods". Det er en, der går foran, viser vejen og sætter standarden for udviklingen," forklarer Kresten Krab Thorup.

Mandagens åbningstale "Craftmanship and Ethics" holdes af Robert C. Martin, der netop vil komme ind på, hvad der kendetegner en professionel udvikler.

Hvordan holder man en professionel standard i udviklingsarbejdet, når projekt-deadlines er faretruende nær? er et af de spørgsmål som Robert C. Martin forsøger at besvare.

Tirsdagens åbningstale"Democratizing the Cloud" holdes af Eric Meijer, der vil tale om, hvordan netudvikling kan gøres tilgængelig for alle.

Selvom 55 - 60 procent af konference-deltagerne er fra Danmark og en stor del af de resterende er fra Sverige, Norge og Finland, er det en meget international konference.

I foråret blev en aflægger af JAOO-konferencen afholdt i London under navnet QCON og senere i år afholdes en JAOO-konference i San Francisco.

Trifork betragter JAOO som en mulighed for at dykke ned i nogle af de emner som optager dem i deres daglige arbejde.

"Det er selvfølgelig en forretning for os, men vi ser det også som en mulighed for at få inspiration til de ting vi laver til daglig. Sammensætningen af konferencen afspejler de ting vi går og reflekterer over," siger Kresten Krab Thorup, der fremhæver SCRUM-sporene og sporet om Professional Developer som nogle han er særligt interesseret i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere