Artikel top billede

Prisen for bærbare snart på niveau med PSP

ComputerViews: Et bud på en populær julegave kunne være en af de billige bærbare computere. Det ser nemlig ud til at prisen dumper helt ned på niveau med håndholdte spilkonsoller.

ComputerViews: Det er mindre end en måned siden, at computerproducenten Zeptos administrerende direktør, Lasse Frost, sagde, at det ville overraske ham meget, hvis prisen på en bærbar ikke er nede på omkring 1.500 kroner indenfor to år.

Forudsigelser er naturligvis behæftet med en stor portion usikkerhed, men Lasse Frost har ramt plet i forhold til sin spådom om en kommende trend: Lavpris bærbare, der kommer ned i et hidtil uset lavt prisniveau.

Det ser således ud til at Lasse Frost får mere end ret.

Priserne er nemlig ved at dumpe yderligere 500 kroner ned.

Prisniveauet får endnu et skub ned

I de seneste år har priserne på de bærbare maskiner ellers ligget nogenlunde stabilt med en laveste smertegrænse på mellem 4.000 og 5.000 kroner.

Men nu ser det for alvor ud til, at der står en prisrevolution for døren.

Den tumultramte pc-producent Medison var først med et tilbud på en vaske ægte discount-computer til blot 850 kroner.

Hen over sommeren prikkede det svenske firma hul på prisbylden.

Siden da har der været megen diskussion om, hvorvidt der er en reel computer bag firmaets webside, og der er stor tvivl om den overhovedet kommer frem til kunderne.

Den første seriøse pc til omkring 1.000 kroner skal derfor findes hos en producent med en noget mere solid placering i it-branchen.

Et bud på en billigmodel kunne være taiwanesiske Asustechs eeePc.

Den lille computer ser nemlig ud til at blive det første rigtige bud, og den skulle ifølge rygterne være lige på trapperne.

Ser lovende ud

Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste har filmen den lille maskine på en messe i Taiwan, og den ser ganske interessant ud.

Den er lille, smart og prisen kommer angivelig til at begynde ved 200 dollar eller godt 1.100 danske kroner.

Derved placerer eeePC sig prismæssigt i kategori med håndholdte spilkonsoller som Nintendo DS og PSP.

Samtidig har firmaet sprængt den magiske 1.500-kronersgrænse og sendt et signal til både forbrugere og konkurrenter om, at prisen på en bærbar computer nok snerre skal rykkes ned til 1.000 kroner.

Asustech vil ikke selv angive en dato, men september er flere gange blevet nævnt som lanceringsmåned.

Skulle firmaet udsætte den en måned eller to, vil eeePC stadig kunne ligge under rigtig mange juletræerne, hvis ellers Asustechs produktionsapparat kan følge med.

ComputerViews er en særlig analyseform, som Computerworld anvender. Læs mere om ideen bag ComputerViews her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere