Brug af kryptering har ikke altid været lige populært hos myndighederne.
Men en række uhørt store hackerangreb mod amerikansk teleinfrastruktur betyder ifølge NBC News, at myndighederne i USA nu anbefaler, at amerikanske borgere bruger krypterede kommunikationsformer for at undgå, at indholdet af deres beskeder falder i hænderne på udenlandske hackere.
Under en nyhedsbriefing om angrebene tirsdag anbefalede repræsentanter fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, ifølge NBC News, at borgerne anvender krypterede beskedapps.
“Det råd, vi giver til folk, er, at kryptering er din ven. Det er ikke noget nyt, og det er noget, som vi også anbefaler internt. Uanset om det gælder tekstbeskeder eller taleopkald, så brug kryptering, hvis du har mulighed for det. For selv hvis modstanderen er i stand til at opsnappe dataene, vil det være umuligt at bruge dem, hvis de er krypterede,” sagde Jeff Greene, vicedirektør hos FBI’s cybersikkerheds-division, ifølge NBC News.
Udover brug af krypterede tjenester opfordrede FBI også til brug af telefoner, der har et styresystem, der løbende kan opdateres, samt brug af flerfaktorgodkendelse.
Kinesiske hackere i søgelyset
Det er primært kinesiske hackergrupper, der er i søgelyset, og de har blandt andet hacket sig ind i telekommunikationssystemerne hos teleselskaberne AT&T, Verizon og Lumen Technologies, hvor de har været i stand til at overvåge kunderne.
Wall Street Journal har tidligere beskrevet, at teledata fra både Donald Trumps og Kamala Harris’ præsidentkampagne er blevet kompromitteret.
I den forbindelse advarede den amerikanske forbrugervagthund Consumer Financial Protection Bureau også sine ansatte mod at drøfte arbejdsrelaterede spørgsmål via sms-beskeder eller mobilopkald.
“Selvom der ikke er nogen beviser for, at CFPB er blevet ramt af denne uautoriserede adgang, anmoder jeg om, at I overholder disse retningslinjer, så vi kan mindske risikoen for at blive kompromitteret,” skriver it-direktøren i en mail til medarbejderne.
Kompromitteringen af de amerikanske teleselskaber er ifølge myndighederne så omfattende, at det endnu er umuligt at give en tidslinje for, hvornår systemerne er clearet og fri for hackere.
Kryptering har tidligere også udgjort et stort problem for de amerikanske myndigheder, der eksempelvis har ønsket at få en bagdør, som kan omgå kryptering i Apples iPhones.