Artikel top billede

"Nogle af de virksomheder, der har haft et højt energi-forbrug, måske haft en fordel over de senere år, fordi prisen har været fastfrosset." siger miljøminister Connie Hedegaard. Foto: Jakob Dall

Miljøminister: Elforbrug skal føles på pengepungen

Regeringens nye miljøafgifter tvinger it-virksomheder til at tænke over deres forbrug, siger miljøminister Connie Hedegaard (K).

It-virksomheder bliver tvunget til at tænke over, hvor meget el de bruger, når elafgifterne bliver sat op.

Det er meningen med regeringens skatteplan, hvor skattelettelser skal finansieres af øgede afgifter på el, forklarer miljøminister Connie Hedegaard (K) til Computerworld.

"Virksomhederne vil kunne mærke det på pengepungen, hvis de ikke sparer på energien," siger hun.

Ingen rammes hårdt

Hun forklarer dog, at ingen efter hendes opfattelse vil blive meget hårdt ramt af omlægningen, da der blot er tale om, at afgifterne fremover stiger i takt med prisudviklingen.

"Man kan sige, nogle af de virksomheder, der har haft et højt energi-forbrug, måske haft en fordel over de senere år, fordi prisen har været fastfrosset." siger hun.

"Men man må gøre op med sig selv, om el til evig tid kan blive forholdsvis billigere og billigere, når de fleste af os er klar over, at der skal spares på energi i fremtiden," siger ministeren.

Tænk over computerkøb

Miljøministeren peger desuden på, at de nye højere afgifter vil få danskerne til nøje at overveje, hvor meget el deres computer bruger.

"Jeg tror, at prisen på har en vis indflydelse, når man sidder hjemme og skal finde ud af hvilken ny computer, man skal købe. Prisen har indflydelse på beslutningen om, hvorvidt man skal begynde at interesse sig for, om den bruger meget el, eller om man bare skal vælge den billigste," siger Connie Hedergaard.

Ministeren er overbevist om, at de fleste vil tænke, at det kunne være rart at spare de fem hundrede kroner, som man efter hendes vurdering kan score, hvis man vælger en computer, der er mere energi-fornuftig.

Så alt andet lige kan det bedre betale sig at være mere energi-effektiv, når energien bliver dyrere, forklarer ministeren om de adfærds-ændringer, som forslaget vil kunne få.

Nyt eksporteventyr

Miljøministeren køber ikke erhvervslivets indvendig om, at højere el-pris tiller dansk erhvervsliv dårligere i forhold til udlandet.

Hun ser i stedet muligheder.

"Det gode samspil mellem politiske reguleringer og virksomhederne, der finder nye løsninger, ender ofte med at være nogle løsninger, som resten af verden er interesseret i." siger hun.

Så for danske virksomheder er der kun en vej frem.

"Det er ikke dem, der kommer sidst med de nye løsningerne, der vinder markedsdele. Det er dem, der kommer først" siger Connie Hedegaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere