Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Direktør Finn Helmer overtog et Comx med massivt regnskabsrod.

ComX-tab: 8.300 kroner hver eneste time i hele 2006

Det Finn Helmer-styrede fiberselskab ComX tabte 8.300 kroner hver eneste time døgnet rundt i hele 2006.

Hullet i fiberselskabet ComX' tegnebog er langt fra lappet endnu. I det netop offentliggjorte årsregnskab fra 2006 er resultatet et underskud på 73 millioner kroner.

"Vi må selvfølgelig sige, at det ikke gik som planlagt. Det var derfor, jeg trådte ind som direktør, og siden da er det gået bedre end planlagt," siger Finn Helmer.

Finn Helmer blev direktør i november 2006 og afløste daværende administrerende direktør Niels Overgaard.

Allerede i 2005 skød Finn Helmer dog et ukendt millionbeløb i ComX og blev ved samme lejlighed bestyrelsesformand.

Fortiden spøger

Posten som direktør i ComX har dog vist sig at være noget mere kompliceret, end Finn Helmer havde regnet med.

Han fortæller, at der har været en masse rod i regnskaberne, og at der var direkte graverende fejl i regnskabet for 2005.

Oprindeligt var underskuddet i 2005 på 35 millioner kroner, men det har senere vist sig at være på 86 millioner.

"Men som jeg ser det, har vi alle skeletter fremme på bordet nu. Vi har fået ryddet helt op i virksomheden og fået den strømlinet," siger han.

EBITDA-tabet (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger, red.) er nu nede på omkring 400.000 om måneden, hvor det i november var mellem seks og otte millioner kroner, forklarer Helmer.

"Jeg tror, at vi kører EBITDA-positiv i løbet af tre måneder, og det vil være et meget, meget mindre minus i næste årsregnskab, hvis det ikke er et plus."

Presset økonomi

Der skal dog også snart ske noget i ComX, for egenkapitalen er nu nede på minus 89 millioner kroner, og det er Finn Helmer og medejer Jesper Jørgensen selv, der hver måned mister penge på eventyret.

Finn Helmer blev 330 millioner kroner rigere, da it-selskabet Giga blev solgt til chipproducenten Intel i 2000.

For nylig udtalte han til Computerworld, at han i dag er god for mellem 340 og 500 millioner kroner, og at økonomien derfor ikke er kritisk.

Han vil dog godt medgive, at ComX indtil videre ikke har været nogen speciel lukrativ forretning.

"Det har selvfølgelig været tungt at løfte den her oprydning og også tungere, end jeg regnede med. Derfor har vi kigget os om efter en tredje partner, og der er faktisk mange, der er blevet interesseret," lyder det fra Finn Helmer.

I 2006 svandt medarbejderstaben i ComX fra 196 til 144 personer. Det er ifølge Finn Helmer dog primært sket på en lykkelig baggrund.

"Vores kunde-kald er formindsket, så vi næsten har kunnet halvere service-afdelingen. Det er jo den eneste afdeling, hvor jeg bliver glad, når de ikke har noget at lave," siger Finn Helmer.

Da Finn Helmer trådte til som direktør, havde ComX efter eget udsagn omkring 30.000 kunder.

"Vi må erkende, at der ikke er sket så meget på kundesiden det sidste halve år, fordi hele salgsafdelingen gik, lige før jeg kom til. Men nu har vi gang i flere spændende projekter," siger Finn Helmer.

Drømmer om udlandet

Finn Helmer forklarer, at han siden han har brugt det meste af tiden det første halve år på at få virksomhedens tekniske platform til at fungere og på at få strømlinet selskabet.

Blandt andet har ComX udviklet en ny boks, der muligt at opnå en internetforbindelse med en hastighed på en gigabit/s.

"I Danmark er der 2,4 millioner hjem, der skal forbindes, men ude i verden er der 1,1 milliard, så der er jo intet, der siger, at jeg ikke skal til udlandet også," lyder det fra Finn Helmer.

Han bor i dag i Schweiz, men er på kontoret i Albertslund flere dage om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere