Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er kommet på nettet med sin helt egen blog på adressen "blog.andersfogh.dk".
Og det er statsministerens egne ord, vi fra i onsdags har kunnet læse på hans nye blog. Det garanterer Venstres pressechef, Søs Marie Serup.
"Du kan være helt sikker på, at han står bag budskabet. Men vi kan ikke garantere, at han sidder bag tastaturet, for der kan være noget helt praktisk, der gør, at vi må klare det over telefonen," siger hun.
Planen er, at statsministeren skal skrive et ugentligt indlæg samt et opsummerende svar på debatten fra sidste uges indlæg.
Medarbejderne var betænkelige
Hun fortæller, at Anders Fogh Rasmussen har haft ønsket om en blog længe, men at det har været hende og andre medarbejdere, der har været betænkelige.
De var bange for, om det var muligt at styre kommentarerne, så der kom en brugbar debat.
Problemet er løst med et forholdsvis stramt kodeks, hvor der blandt andet står, at man ikke må skrive om enkeltsager og privatpersoner.
Diverse bloggere har i løbet af dagen været nervøse for, at man så kun kan diskutere højtflyvende ideer og ikke konkret politik.
Søs Marie Serup fortæller dog, at man godt kan kommentere ministre og konkrete sager, der kører i medierne. Anders Fogh Rasmussen vil med kodekset blot beskytte diverse privatpersoner for at blive hængt ud på hans blog.
Ikke lukket for Irak-spørgsmål
Kodekset vil altså for eksempel ikke forhindre Ekstra-Bladets journalist Bo Elkjær i at stille spørgsmål om Irakkrigen, hvis emnet er Danmarks militære engagement i udlandet, garanterer Søs Marie Serup.
Hun vil dog ikke garantere, at statsministeren vil svare på lige nøjagtig hans spørgsmål i kommentarfeltet.
Bo Elkjær er den journalist, der nu har bedt om et interview med statsministeren om Irakkrigen over 1.000 gange.
Kommentarer kan stritte
At kommentarer og spørgsmål skal handle om temaet i indlægget er også en del af kodekset.
"Han er jo statsminister, så kommentarerne kan stritte i 28 millioner retninger ellers," siger Søs Marie Serup, der dog lægger vægt på, at det er muligt at foreslå fremtidige emner i kommentarfeltet.
Blogsystemet bygger på Wordpress, og det er virksomheden Connecta, der har leveret systemet.