Artikel top billede

YouTube-stifterne Chad Hurley (tv) og Steve Chen (th) åbner butikken i Europa.

Nu kommer YouTube ud på din mobiltelefon

Reportage: Snart vil du kunne hente YouTube-videoer til din mobiltelefon, fortæller YouTube-stifterne, der netop nu er i Paris. Computerworld er med.

Paris: Grundlæggerne af YouTube præsenterer planen om at sende YouTube ikke bare ud på lokale sprog verden over, men også på ethvert elektronisk apparat som mobiltelefoner.

Steve Chen og Chad Hurley, stifterne af YouTube, har netop været på scenen til Google Press Day i Paris.

Og vidste man ikke bedre skulle man tro, at der er tale om et par amerikanske gennemsnits-studerende på vej til mormors fødselsdag i pænt tøj, selv om skjorterne hænger uden på bukserne.

De færreste kan undgå at bemærke Steve Chens skinnende ørering.

Superstjerner

Men her i dag er de ikke bare nydelige.

De er superstjerner – som stifterne af YouTube verdens mest populære videoservice på nettet.

Og budskabet er klart: Ikke bare skal YouTube ud på de lokale sprog. Du og jeg skal også kunne hente YouTube videoer ind på vores mobiltelefoner som en del af planerne om at sprede YouTube ud på lokale sprog.

”Indhold skal ud på mobiltelefoner i de områder, hvor mobiltelefoner er populære,” lyder det fra Steve Chen.

Han pointerer, at YouTube vil være den første, der sender videoer ud på mobiltelefoner.

Men der mangler endnu at falde aftaler på plads med teleselskaber, før YouTube kan tilbyde brugerne den type service som en del af deres mobilabonnement .

Det er i det hele taget et bredt nyt område, som YouTube regner med at ramme med at sende selskabets service ud på lokale sprog.

Dette sker i en erkendelse af, at større og større dele af brugerne kommer fra lande uden for det nordamerikanske kontinent.

I fase et kommer YouTube ud på lokale sprog i Brasilien, Frankrig, Irland, Italien, Japan, Holland, Polen, Spanien og Storbritannien.

I fase to venter en lang række øvrige lande. Google vil ikke fortælle, hvornår fase to løber af stablen og heller ikke hvilke lande, der kommer med.

"Men I vil blive overraskede over, hvor mange lande, det kommer til at dreje sig om," lyder det selvsikkert fra en Google-medarbejder.

Ideen er levere videoer ud fra de lokale søgekriterier, for eksempel ordet ”chat” betyder kat i Frankrig og en snak i engelsksprogede lande.

En søgning efter videoer med søgeordet ”chat” ville give vidt forskellige søgeresultater.

I dag bliver der lagt seks timers video ind på YouTube hvert minut, fortæller Chad Hurley, og væksten fortsætter.

YouTube præsentationen var en del af Google Press Day, hvor blandt andet YouTube datterselskabets stiftere optræder på scenen lige som Google topchefen Eric Schmidt skal præsentere sin version af verden ifølge Google om eftermiddagen. Men han var ikke den eneste kendis.

Selveste den engelske premiereminister Tony Blair var også indforskrevet til Google Press Day med et YouTube indslag, hvor han roste Youtube som et skinnende eksempel på de nye muligheder ”inden for informationsteknologi”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere