Øget sikkerhed i Transmeta-chips

Crusoe-processorer får indbygget sikkerhedsfaciliteter. Kryptering klares hurtigt i chippen, og krypteringsnøgler kan opbevares sikkert.

Nyhed

Amerikanske Transmeta vil bygge sikkerhed ind i serien af Crusoe-processorer, der benyttes i små bærbare pc'er og kompakte servere. Første processor med den nye teknologi bliver en ny udgave af Crusoe TM5800. Den kommer på markedet i sidste halvdel af 2003.

Transmeta vil udstyre fremtidige processorer med et sikkert lager til krypteringsnøgler, så man slipper for at have nøglerne liggende på harddisken eller på et Smart Card, der kan blive væk.

En del af processorerne skal dedikeres til kryptering, så denne proces forløber langt hurtigere, end det er muligt i software.

Til at starte med vil Crusoe understøtte krypteringsalgoritmerne DES, DES-X og 3DES, men det skulle være nemt for Transmeta at tilføje understøttelse af andre krypteringsstandarder, herunder AES.

Brugen af krypterings-acceleratoren kræver særlige instruktioner. Transmeta har valgt at udvide x86-instruktionssættet med en flok instruktioner kaldet Transmeta Security Extensions, og udviklerne skal altså programmere specielt til de nye Crusoe-processorer, hvis teknologien skal udnyttes.

Transmeta er ikke det eneste firma, der vil fremstille chips med sikkerhedsfunktioner. Intel arbejde på et projekt kaldet LaGrande, hvor sikkerheden skal indbygges i fremtidige processorer og chipsæt. Allerede nu har IBM en særlig sikkerhedschip indbygget i visse pc'er. Denne chip byder på sikkerhedsfaciliteter, der ligner dem, som Transmeta nu bygger ind i processoren.

I øvrigt har Transmeta store planer for det kommende års tid. I tredje kvartal kommer en ny Crusoe-processor ved navn TM8000 på markedet. Der er tale om en 256-bit processor, og det vil sige, at den kan afvikle otte 32-bit operationer parallelt. Den nuværende topmodel TM5800 er på 128 bit.

TM8000 vil være langt bedre til beregninger med kommatal end de nuværende Crusoe-processorer, og clockfrekvensen bliver et stykke over en gigahertz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere