Hurtigere Pentium 4-M

Intel har lanceret seks nye processorer til bærbare pc'er, her iblandt en Pentium 4-M med en frekvens på 2,4 GHz.

Nyhed

Intels Pentium 4-M til bærbare pc'er er nået op på 2,4 GHz. Processoren er den hurtigste, der hidtil er fremstillet specielt til bærbare computere.

En 2,4 GHz Pentium 4-M har 512 kilobyte L2-cache og en systembus på 400 MHz. Den er udstyret med Enhanced SpeedStep teknologi til strømstyring, så frekvensen falder til 1,2 GHz, når computeren kører på batteriet, og der ikke er behov for den helt store ydelse.

Celeron til bærbare pc'er er nu oppe på 2,0 GHz. Her må man nøjes med 256 kilobyte L2-cache.

Et nyt chipsæt ved navn 852GM kan anvendes i pc'er med Pentium 4-M eller Celeron. Chipsættet har integreret grafik, og det understøtter DDR266 RAM og USB 2.0.

Intel har også lanceret to Pentium III-M på 933 og 900 MHz. De hører til serien af processorer med ultralavt strømforbrug, hvor spændingen sættes ned til under en volt, når pc'en kører på batterier, og frekvensen sænkes til 400 MHz. Det betyder længere batterilevetid.

Endelig er to nye Pentium III-lignende mobile Celeron kommet til. Her er frekvenserne 800 og 866 MHz. Alle de nye processorer er fremstillet med 0,13 mikron kobberteknologi.

Det går for øvrigt godt for Intel, der netop har afleveret regnskab for 2002. Firmaet tjente knap 22 milliarder kroner i regnskabsåret, og det er mere end en fordobling i forhold til forrige år. Det er ikke mindst salget af processorer til bærbare pc'er, der har givet penge i kassen. Her er indtjeningen nemlig bedre end på processorer til stationære pc'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere