IFPI sender CD Wow i dansk Fogedret

Pladebranches organisation, IFPI, har via en fogedretsdommer fået beslaglagt regnskaber og korrespondance hos CD Wow i Danmark for at bevise påstande om parallelimport. CD Wow kan nu se frem til et stort erstatningskrav.

Netbutikken CD Wow har dårligt nok åbnet sit danske domicil i Århus førend den danske pladebranches organisation, IFPI, har budt velkommen til landet med en dommer fra Fogedretten.

Årsagen til den noget kolde velkomst er, at CD Wow er mistænkt for parallelimport af cd'er og dvd'er uden for EØS-lande (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde).

"Oveni ulovlighederne har det virket stærkt provokerende på pladeindustrien, at CD Wow har ført sig så stærkt frem i medierne med tv-reklamer og salg via blandt andre Ekstra Bladet," siger marketingchef for IFPI i Danmark, Jesper Bay.

Han påpeger, at selskabet har begået noget af et selvmål ved på den ene side, at have foretaget parallelimport og på den anden side markedsføre sig stærkt på det ulovlige materiale, som selskabet tidligere hævdede blev bestilt direkte af kunderne fra netbutikken i Hong Kong.

Regnskaberne er beslaglagt

Ved fogedforretningen mandag beslaglagde Fogedretten i Århus en del regnskaber, e-mails samt anden korrespondance, der kan bruges som bevismateriale for parallelimporten.

"Vi ved ikke, hvor længe den danske afdeling af CD Wow har solgt materialerne i Danmark. Men det kan regnskaber og korrespondancen nok give os et fingerpeg om," lyder det fra Jesper Bay.

Sagkyndige fra fogedretten vil nu udarbejde en rapport om det beslaglagte materiale, og CD Wow kan højst sandsynligt se frem til et erstatningskrav fra rettighedshaverne, når disse har læst rapporten igennem.

I Søgelyset længe

IFPI har i længere tid haft CD Wow i søgelyset, men stævninger til hovedkontoret i Hong Kong har prellet fuldstændigt af på netbutikken.

Også Antipiratgruppens forsøg på at få skovlen under CD Wow har indtil nu mislykkedes, men gruppens krav om erstatning fra oktober 2006 sammenhooldt med CD Wows aggressive markedsføring i vinteren 2006 førte til en kortlægning af selskabets aktiviteter i Danmark.

Det har ikke været muligt at kontakte CD Wows danske afdeling, og selskabets kundeservice på Cypern ønsker ikke at udtale sig om den verserende sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere