Open XML godkendt som åben standard

Efter et års arbejde og 6.000 siders specifikationer bliver Microsofts dokumentformer godkendt som en åben Ecma-standard. Filformaterne er baseret på Open XML, og er indeholdt i den kommende Office-pakke.

International Organization for Standardization (ISO) publicerede i sidste uge en betænkning, der officielt godkender Open Document Format (ODF) som en ISO-standard, og nu er det så Micrsofts dokumentformat, der godkendes.

Godkendelsen af dokumentformatet Office Open XML (Open XML) blev nemlig meddelt af den europæiske standardiseringsorganisation Ecma i aftes.

Ecma meddeler samtidig, at man vil påbegynde arbejdet med at få Open XML certificeret som en ISO-standard.

Milepæl for Microsoft

Standardiseringen af Open XML er resultatet af et samarbejde påbegyndt i 2005 mellem repræsentanter fra firmaer som Apple, Intel og naturligvis Microsoft.

Sammen har de udarbejdet mere end 6.000 siders specifikationer om formaterne med henblik på at give udviklere de bedste muligheder for at arbejde med standarden.

- Ecmas godkendelse af Open XML som en åben standard er en længe ventet milepæl i vores arbejde med at fremme interoperabilitet, siger Marianne Wier, direktør for Politik og Strategi for Microsoft Danmark.

- Den nye, åbne standard betyder, at fortidens Office-dokumenter også kan læses om 10, 20 og 50 år, samt at det bliver nemmere at udveksle informationer og dokumenter i fremtiden.

Microsoft Office-programmerne er verdens mest populære kontorapplikationer og alene i Danmark er der millioner af dokumenter, som er gemt i formater som Microsoft Word, Excel og PowerPoint.

Lanceringen af 2007 Office er for nylig blevet fulgt op af udmeldinger fra Novell og Corel om, at de understøtter Open XML i deres OpenOffice.org og WordPerfect.

Det betyder, at Open XML-formaterne kan anvendes på såvel Windows som Linux platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere