Fagforbund: Fælles front mod IBM Danmark

Finansforbundet og Prosa har tirsdag indgået et forhandlings-fællesskab, som de to forbund håber vil føre til, at IBM tegner overenskomst for hele koncernen, hvor Prosa og Finansforbundet har 1.400 af 7.400 ansatte som medlemmer.

De to fagforbund Prosa og Finansforbundet håber, at de i fællesskab kan overbevise IBM Danmark om det fornuftige i at tegne en overenskomst.

Derfor forener de to fagforbund sig i fælles front, der skal føre til, at IBM godkender en overenskomst for hele koncernen.

- HK tegnede en overenskomst i sommer, men det viser sig, at den kun dækker 10 procent af samtlige 7.400 ansatte i IBM, mens vi og Finansforbundet har 1.400 IBM-medarbejdere som medlemmer, siger Bjarke Friborg, informations-medarbejder i Prosa.

Indgået i strid

Ifølge Prosa blev HK's overenskomst indgået i strid med, hvad hovedparten af IBM's organiserede medarbejdere ønskede.

Prosa og Finansforbundet mener derfor, at de bør være i stand til at hive en bedre overenskomst i land, der samtidig omfatter langt flere it-ansatte i IBM.

- HK har baseret sin aftale på industriens overenskomst. Man bruger ikke engang forbundets egen, siger Bjarke Friborg.

Prosa ønsker ikke at få et fjendtligt forhold til HK, og Bjarke Friborg understreger, at Prosa anerkender, at HK fik et gennembrud hos IBM, der er kendt for at overenskomst-skeptisk.

- Det gennembrud vil vi forsøge at arbejde videre med og på vegne af langt flere IBM-ansatte, end HK har formået, lyder det.

I første omgang vil arbejdet koncentrere sig om at tegne en ny overenskomst med IBM SDC inden den nuværende aftale udløber i 2008.

Senere håber Finansforbundet og Prosa som nævnt på også at lave aftaler med andre dele af IBM-koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere