Anders Fogh i samråd om TDC's milliard-fradrag

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) sylter sagen om TDC's milliard-skattefradrag, mener oppositionen, der ikke føler sig klogere efter samråd med statsministeren onsdag.

Fire konkrete spørgsmål fik fire tågede svar.

Det er oppositionens opfattelse af dagens åbne samråd med statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvor Folketingets skatteudvalg, og nærmere bestemt Frank Aaen fra Enhedslisten, havde bedt Fogh om at svare på en række spørgsmål om TDC’s omdiskuterede skattefradrag i milliardklassen.

Det væsentligste spørgsmål til Fogh lød på, ”om regeringen i den såkaldte TDC-sag i 2002 bevidst fjernede en regel, der skulle have lukket et skattehul, og at regeringen dermed har et stort ansvar for at pengene derefter fossede ud af statskassen?”

- Men statsministeren var lidt arrogant og afvisende over for, hvorfor han i det hele taget var blevet kaldt i samråd, idet der jo ifølge ham ligger en klokkeklar og meget tydelig rapport over, hvad der er foregået, lyder opfattelsen hos Poul Erik Christensen fra Det Radikale Venstre.

Hul i lovgivingen

Rapporten stammer fra Skattefradragskommissionen, der blev fremlagt tidligere på året.

TDC-sagen er opstået, fordi teleselskabet i sin tid udnyttede et hul i lovgivningen til at skabe enorme skattefradrag til en anslået værdi af tre milliarder kroner.

Striden handler om, hvorvidt regeringen havde kendskab til dette og om i hvor høj grad skattestoppet har spillet en rolle.

- Det benægtede han selvfølgelig også i dag, og jeg tror, at man kan sammenfatte hans svar med, at ”der er ikke noget at komme efter”, siger SFs skatteordfører, Morten Homann.

Den uendelige sag

TDC-sagen så dagens lys, da daværende skatteminister Svend Erik Hovmand i 2002 skrottede et lovforslag fra den tidligere socialdemokratiske regering, der skulle have sat en stopper for hullet i lovgivingen.

Først i 2003, da TDC's manøvre kom for Ligningsrådet, greb skatteministeren ind.

På det tidpunkt havde TDC dog allerede udnyttet hullet i 2001, 2002 og 2003.

Sagen om TDC’s kunstige milliardfradrag er efterhånden blevet til Den Uendelige Historie iført politikernes klæder.

I hvert fald er det langt fra første gang, at statsministeren må svare på kritiske spørgsmål, og det bliver næppe heller den sidste.

- Nu er der jo spørgetid senere i dag, og så er jeg sikker på, at han får en tur til, siger Poul Erik Christensen fra Det Radikale Venstre.




IT-JOB

Netcompany A/S

Network Engineer

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere