Kort nyt fra it-verdenen

NCC indgår femårig indkøbsaftale. Fejrer mia.gevinst med kanonregnskab. TDC udvider 3G-dækning. IT-og Telestyrelsen overtager oplæsningstjeneste. HP sælger flest pc'er i Danmark.

NCC indgår femårig indkøbsaftale

Den europæiske byggevirksomhed NCC har underskrevet en femårig aftale med IBX, der leverer serviceydelser og indkøbløsninger. Ved at indføre e-sourcing forventer NCC at opnå besparelser i form af lavere indkøbspriser, mindre administration og mere effektive indkøbsprocesser. Partnerskabet omfatter NCC’s hovedafdeling for indkøb, som er ansvarlig for virksomhedens globale indkøbsstrategier.

Fejrer milliard-gevinst med kanonregnskab

Telenor, der netop har vundet en skattesag til 2,7 milliarder, fortsætter de indbringende takter med et stærkt tredje kvartalsregnskab. Overskuddet på driften er øget med 35 procent til 21,4 milliarder kroner, mens EBITDA (indtjening før renter skat og af- og nedskrivninger) endte på 8,1 milliard kroner. Selskabet er ”specielt fornøjet” med resultatene i de nordiske mobilvirksomheter.

TDC udvider 3G-dækning

TDC er på vej med en omfattende udvidelse af selskabet 3G-dækning, i det 23 byer vil få TDC-dækning med 3G inden nytår. Efter nytår kommer yderligere 27 byer til, som vil få 3G-dækning i løbet af de første tre måneder af 2007.

IT-og Telestyrelsen overtager oplæsningstjeneste

IT- og Telestyrelsen overtager oplæsningstjenesten adgangforalle.dk, der retter sig til såkaldte læsesvare danskere. På sitet kan de få adgang til oplæsning. Adgangforalle er godt tre år gammel og læser mere end en milllion tekster op om året. Godt 300 hjemmesider linker til sitet, der indtil nu er blevet drevet med støtte fra Nordjyllands Amt.

HP sælger flest pc'er i Danmark

Hewlett-Packard var i tredje kvartal den største producent af pc-marked herhjemme, hvor salget ifølge selskabet voksede med 46 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Ifølge HP - der refererer IDC-tal - sad selskabet i kvartallet på 22,8 procent af pc-salget herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere