Priskrig på kommunalt it-udstyr ulmer

Finansministeriets særaftale med Topnordic og Xerox får konkurrenterne til at overveje at dumpe priserne for at beholde kommunerne som kunder.

En hel stribe af Danmarks førende leverandører af printere og kopimaskiner overvejer at dumpe priserne på maskiner til det offentlige.

Det sker, efter Finansministeriet fornylig indgik en særaftale om handel med kontormaskiner igennem Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI), som kommunerne kan koble sig på indtil 15. december.

For at imødekomme den nye aftale er de øvrige leverandører villige til en priskrig for at forsvare deres forretningsområder.

- Vi vil matche udbudet på pris og kvalitet. Men kommunerne ved jo også, at det handler om mere end pris. Der er også eksempelvis miljø og sikkerhed, som de bør overveje, siger Martin Rahbek, administrerende direktør i Konica Minolta.

Konica Minolta er en af de virksomheder, der i forvejen handler igennem SKI. Selskabet sidder på cirka 30 procent af det kommunale marked

- Vi vil tale med den enkelte kommune, og hvis den vil bevare sin fleksibilitet, så bør den være forsigtig med at sige ja til Finansministeriets tilbud, pointerer Martin Rahbek.

Også administrerende direktør hos Canon, Henrik Møller Christensen, er opsat på at forhandle med de enkelte kommuner efter Finansministeriets udbud, som han kalder "monopolistisk".

Dermed lægger leverandørerne sig på linje med IT-Branchen, hvor direktør Jakob Lyngsø fornylig i disse spalter konkluderede, at Finansministeriets store solo-aftaler er til skade for både konkurrencen og innovationen i branchen.

Henrik Møller Christensen fra Canon er villig til at konkurrere på både pris og især kvalitet til de cirka 30 procent af landets kommuner, som Canon på nuværende tidspunkt leverer kontormaskiner til.

Konkurrencen kan komme til at gælde alt kommunalt it-udstyr

Konica Minolta og Canon står ikke alene med kampiveren.

Også Toshiba er villige til at forsvare deres position i konkurrencen om de kommunale kunder.

Det gælder ikke kun for kontormaskiner, men også andet it-udstyr.

- Vi er indstillet på at imødekomme alle de krav, som der bliver stillet i konkurrencen. Det er ligegyldigt om det drejer sig om den private eller offentlige sektor, siger nordisk direktør for Toshiba, Peter Skou.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere