Er web 2.0 den næste dotcom-boble?

Er MySpace en forbigående fis? Og fik Clement Kjersgaard alt for meget koffein, inden han gik på scenen som sprechstallmeister på New Media Days? Læs journalist Peder Bjerges tanker dagen derpå.

New Media Days.

Smag på ordene. Lad dem glide hen over tungen.

Cool? Adrr?

Her fredagen efter konferencen, onsdag plus torsdag, om den danske og internationale medieverden, sidder jeg lidt med en lidt spøjs fornemmelse i maven.

Ikke at jeg kedede mig. Langt fra. Spændende indlæg. Nye synspunkter fra mennesker, jeg ikke har mødt før.

Måske ikke ret meget klogere

Måske er jeg ikke blevet så meget klogere, men jeg kan måske stille flere spørgsmål i de artikler, jeg skal skrive for Computerworld.

Men hvorfor så den underlige hmmm i maven?

Måske fordi jeg fik et deja vu. At jeg har set hele sceneriet før. Blandt andet på Reboot – konferencen for de digitale eller internetfolkets fridag som andre kaldte det.

Smukke smarte mennesker klædt som var de påklædningsdukker fra glittede magasiner som Euroman og Vogue.

Modemesse eller mediemesse?

Og DR2’s egen Clement Kjergaard som konferencier på den største scene – messende vandrende hvileløst rundt som var han en vækkelsesprædikant på alt alt for meget café latte.

En vært som vi storbys smarte kan lide at grine indforstået til.

Som når han speedsnakkede hen over et spørgsmål til de danske mediepolitikere på scenen, om hvorfor de vil kræve licens af mennesker med pc.

Svaret fik vi ikke.

Søren Ryge: Hvor er du?
Jeg sad bare og længtes lidt efter lidt eftertænksomhed. Hvor er Søren Ryge, når man virkelig har brug for ham?

Kom hjem, Søren, så kom dog hjem!

Måske derfor var det for mig lidt et frikvarter fra det hektiske højtråbende loungesmarte, at TV2-bosserne Per Mikael Jensen og Jens Rohde trak tempoet ned.

Og forholdt sig sagligt – og befriende usmart – til det at drive kommerciel radio i det danske medielandskab.

Og ikke nødvendigvis grinede, hvor alle andre fnisede.

Lidt uspoleret eftertanke fik vi dog af den amerikanske forfatter og blogger Doc Searls, der med sine grå hår og topmave gav tyngde til noget, som ellers kunne synes lidt chick lite.

Doc Searls satte et stille spørgsmålstegn ved om dette så hypede web 2.0 ikke var det, vi om lidt ville kalde det næste dotcom crash.

Den sidebemærkning fra en af nettets visionære fik i hvert fald mig til at rette mig lidt op i stolen.

Her kort efter Google har spenderet milliarder for at købe videotjenesten YouTube og få en deal med den sociale tjeneste, MySpace.

Crash 2.0?

Rigtigt eller ej er det en tanke værd.

Her dagen efter.

Læs Computerworld-journalisternes blog fra New Media Days.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere