Muhammed-hackere lægger danske netsider ned

Antallet af hackerangreb på danske hjemmesider er blevet mere end 10-doblet, siden videooptagelserne af Dansk Folkepartis Ungdom, der håner profeten Muhammed, kom frem. Hackerne lægger muslimske budskaber ind på siderne.

Den eskalerende udenrigspolitiske konflikt i kølvandet på videoptagelserne af medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, der konkurrerer om at ydmyge profeten Muhammed, får konsekvenser på den danske del af internettet.

Siden mandag morgen er op mod 30 danske internetsider i døgnet nemlig blevet lagt ned af udenlandske hackere. Normalt ligger antallet kun på et par stykker i døgnet.

Det fortæller Preben Andersen fra det danske Computer Emergency Response Team (CERT)

Politiske budskaber

De udenlandske hackerne scanner sig frem til sårbare sider med dårlig sikkerhed.

Herefter overmaler hackerne de danske internetsiders forside med webgrafitti, så siderne får et politisk eller religiøst indhold vendt mod Danmark.

- Nu kan vi jo ikke læse alt, hvad der står. Men det er politiske religiøse budskaber som ”Muhammed skal vinde” og ”Muhammed er stor” som bliver sat på siderne, siger Preben Andersen.

Selv om Danmark dermed er ramt af en ny omgang elektronisk hellig krig, er konsekvenserne på nuværende tidspunkt slet ikke på højde med antallet af hackede hjemmesider under den første muhammed-krise.

Her blev flere hundrede danske hjemmesider hver dag udsat for defacing og flere avisers netudgaver gentagende gange blev ramt af massive Denial of Service-angreb(DoS).

Muhammedkrise løftede sikkerhed

Almindeligvis leder hackere efter store webhoteller med dårlig sikkerhed for at kunne ramme mange websider på en gang.

Men siden den første Muhammed-krise er sikkerheden blevet forbedret, fordi webhotellerne har lært noget af sidste ombæring.

Derfor er angrebene denne gang mere spredt og ikke lige så stort, fortæller Preben Andersen.

- Hackerne ikke kunnet ramme så mange sider i en fart, som de kunne sidste gang, siger Preben Andersen.

Ifølge Preben Andersen er det ikke muligt at fastslå præcis hvorfra hackerne opererer fra. Ofte angriber

Nettet er politisk kampplads

- Vi må fremskrive, at nettet også vil blive brugt til politisk kamp. Det er her, at politiske meninger og budskaber vil blive udbredt, fordi man kan gøre det helt anonymt, alt efter hvilken teknisk snilde man har, siger Preben Andersen.

Det er heldigvis nemt for danske virksomheder og private at sikre sig mod defacing fra udelandske hackere, fortæller Preben Andersen.

- Hvis man går efter den billigste pris, så må man regne med at sikkerheden er derefter. Man kan ikke lave sikkerhed for ingen penge, siger Preben Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere