Forældrekontrol af børns mobiltelefoner

Et canadisk udviklet system gør det muligt for forældre at have fuld kontrol med børnenes mobiltelefoner. Dermed kan de ikke kun fastsætte forbruget, men også bestemme, hvem ungerne må kommunikere med.

Det canadiske it-firma Redknee, som hovedsageligt leverer software til mobiloperatører, har udviklet et system, som giver forældre bedre kontrol med børnene eller teenagernes mobilfobrug.

Systemet er rettet mod mobiloperatører, der med softwarepakken muligvis kan tiltrække hele familier, ved at tilbyde forældrene et abonnement som giver mulighed for at holde styr på ungernes forbrug og på, hvem de kommunikerer med.

Systemet gør det muligt for forældrene at bestemme, hvem børnene kan sende og modtage sms’er fra, og hvilke websider de kan besøge fra deres mobiltelefoner. Desuden er det muligt at fastsætte en beløbsgrænse, så forældrene får en advarsel og kan gribe ind, hvis forbruget overstiger det tilladte beløb.

Routede opkald samler abonnementer

Forældrekontrollen fungerer ved hjælp af en intelligent opkaldsrouting, som tillader operatørerne at binde familiens medlemmer sammen i en samlet gruppe, så fakturering bliver nemmere og operatøromkostningerne mindre.

Systemet virker på alle terminaler, og det gør det muligt for operatørerne at implementere tjenesten til kundernes eksisterende mobiltelefoner.

- Ved at give forældrene en nem mulighed for at bestemme, hvem deres børn kommunikerer med, vil forældrene i højere grad være villige til at købe den første mobiltelefon til børnene, hævder Lucas Skoczkowski, som er administrerende direktør hos Redknee.

Hos Forbrugerrådet synes man, at et system som ligner dette ville være en god hjælp for forældre med mobiltelefonerende børn og unge. Det fortæller Camilla Hersom, der er formand for Forbrugerrådet.

- Vores holdning er, at det er helt i orden, at beløbet kan låses. Når det drejer sig om mindreårige børn, er det forældrene, som betaler for deres mobil. Og det må være i orden, at den som betaler også bestemmer, hvor meget der skal ringes.

Forældre skal have frit valg

Med hensyn til muligheden for at nægte børnene at kommunikere med bestemte personer, har Forbruggerrådet ingen holdning, fortæller Camilla Hersom.

- I nogen familier vil man lade ungerne bestemme selv, i andre vil man være mere hård i filten. Men Det er jo et familieanliggende, som man selv må styre, siger Camilla Hersom.

Derfor ville den ideelle løsning være et system, hvor man kunne vælge frit mellem mulighederne for kontrol, fortæller Camilla Hersom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere