Pladebranchen: Piratrapport et politisk manifest

Pladeselskabernes brancheorganisation IFPI lader kritikken hagle ned over piratgruppens rapport fra sidste uge. Pladebranchen kalder rapporten ”et politisk manifest,” med en tåbelig konklusion og manipulerede tal.

Pladeselskabernes brancheorganisation IFPI lader kritikken hagle ned over den rapport om digitaliseringens og pirateriets indflydelse på pladesalget i Danmark, som Piratgruppen i sidste uge offentliggjorde.

Det sker i en leder i pladebranchens nyhedsbrev Pladebranchen.nu, hvor marketing-direktør Jesper Bay kommenterer indholdet i rapporten, som han kalder ”et politisk manifest, der fikst [er] indpakket som et baggrundspapir om den uautoriserede fildelings betydning for faldet i omsætningen af fysiske CD-enheder.”

Tåbelig konklusion

- Jeg synes ikke, at rapporten giver en speciel frugtbar grobund for hverken debat eller dialog. Der er ikke noget nyt. Det er en gentagelse af de samme argumenter, som vi har hørt før. Og det bliver det ikke mere rigtigt af, siger Jesper Bay.

Ifølge Jesper Bay er konklusionen i rapporten, at det hele er en stor sammensværgelse, og at det er pladebranchen selv som har fundet på at ville tabe en halv milliard kroner om året for at opnå sympati for pladebranchens synspunkter.

- Det argument er så himmelråbende tåbeligt, at det ikke er basis for dialog eller debat, siger Jesper Bay.

Jesper Bay hæfter sig især ved, at Claus Pedersen fra Piratgruppen i rapporten hævder, at pladebranchen ikke kan dokumentere et indkomstfald.

Jesper Bay mener til gengæld, at pladebranchen har dokumenteret dette fald til hudløshed gennem de sidste fem år og understreger, at det ikke bliver gjort for sjov.

Ren manipulation

- Vi er ikke så dumme, at vi synes, at det er morsomt at afskrive en halv milliard kroner om året bare for at nogen skal have ondt af os. Jeg mener ikke, at den dokumentation, som bliver fremlagt, viser det. Det er slet og ret manipulation af tallene, siger Jesper Bay.

Jesper Bay er heller ikke enig i piratrapportens argument om, at de små kunstnere klarer sig bedre og at der aldrig har været så alsidigt et musikudbud.

- Selvfølgelig kan man pille enkeltelementer ud, som er faktuelt rigtige. Men konklusionen, som papiret leder frem til, er så langt ude, at det næsten kun er til at grine ad. Og det gør det meget svært at diskutere emnet seriøst, siger Jesper Bay.




IT-JOB

Teknologisk Institut

Udvikler til digitaliseringsteam

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere