Pladeselskabernes brancheorganisation IFPI lader kritikken hagle ned over den rapport om digitaliseringens og pirateriets indflydelse på pladesalget i Danmark, som Piratgruppen i sidste uge offentliggjorde.
Det sker i en leder i pladebranchens nyhedsbrev Pladebranchen.nu, hvor marketing-direktør Jesper Bay kommenterer indholdet i rapporten, som han kalder ”et politisk manifest, der fikst [er] indpakket som et baggrundspapir om den uautoriserede fildelings betydning for faldet i omsætningen af fysiske CD-enheder.”
Tåbelig konklusion
- Jeg synes ikke, at rapporten giver en speciel frugtbar grobund for hverken debat eller dialog. Der er ikke noget nyt. Det er en gentagelse af de samme argumenter, som vi har hørt før. Og det bliver det ikke mere rigtigt af, siger Jesper Bay.
Ifølge Jesper Bay er konklusionen i rapporten, at det hele er en stor sammensværgelse, og at det er pladebranchen selv som har fundet på at ville tabe en halv milliard kroner om året for at opnå sympati for pladebranchens synspunkter.
- Det argument er så himmelråbende tåbeligt, at det ikke er basis for dialog eller debat, siger Jesper Bay.
Jesper Bay hæfter sig især ved, at Claus Pedersen fra Piratgruppen i rapporten hævder, at pladebranchen ikke kan dokumentere et indkomstfald.
Jesper Bay mener til gengæld, at pladebranchen har dokumenteret dette fald til hudløshed gennem de sidste fem år og understreger, at det ikke bliver gjort for sjov.
Ren manipulation
- Vi er ikke så dumme, at vi synes, at det er morsomt at afskrive en halv milliard kroner om året bare for at nogen skal have ondt af os. Jeg mener ikke, at den dokumentation, som bliver fremlagt, viser det. Det er slet og ret manipulation af tallene, siger Jesper Bay.
Jesper Bay er heller ikke enig i piratrapportens argument om, at de små kunstnere klarer sig bedre og at der aldrig har været så alsidigt et musikudbud.
- Selvfølgelig kan man pille enkeltelementer ud, som er faktuelt rigtige. Men konklusionen, som papiret leder frem til, er så langt ude, at det næsten kun er til at grine ad. Og det gør det meget svært at diskutere emnet seriøst, siger Jesper Bay.