Uni2-nedbrud lammer hosting-kunder

Internetudbyderen Uni2 gik helt i sort onsdag kort før middag. Nedbruddet skyldes et strømsvigt, som ramte hovedkvarteret i København.

It-leverandøren Uni2 blev onsdag ramt af strømsvigt, som har lammet en lang række af selskabet hosting-kunder i op mod en time.

Uni2 hoster webløsninger for en række kunder og er samtidig leverandør af internetforbindelse til en række andre hostingleverandører.

Det er endnu uklart i hvilket omfang strømnedbruddet har ramt firmaets aktiviteter. Sikkert er det dog, at flere internetbutikker har været af nettet i mere end tre kvarter.

Uden for rækkevidde

På Uni2's hjemmeside oplyser virksomheden, at strømsvigtet har bevirket, at flere servere i bygningen er sat ud af drift, og at Uni2's kunder vil blive informeret om situationen telefonisk.

Ifølge Computerworlds oplysninger skulle samtlige af de servere, som Uni2 hoster, angiveligt have været uden forbindelse til internettet.

Uni2's egen webside har også i perioder været uden for rækkevidde, ligesom arbejdsstationer i virksomheden har været uden internetforbindelse i løbet af onsdagen.

Ifølge kundeoplysningen hos Uni2 stod hele huset på et tidspunkt uden strøm.

Det er endnu uvist, hvad der har været årsag til strømnedbruddet. Det er også usikkert, hvilke konsekvenser nedbruddet har haft for Uni2's søsterselskab Tele2, som har hjemme i samme bygning.

Dog ligger det klart, at også Tele2's hjemmeside onsdag periodisk har været utilgængelig.

Ventes klar onsdag

Uni2 oplyser på deres hjemmeside, at firmaet omkring klokken 14.00 havde fundet og udbedret den fejl, som var skyld i nedbruddet. Klokken 14.30 fungerede alle systemer igen, oplyser selskabet.

Klokken 14.45 var der imidlertid stadig problemer med at hente post fra Uni2's servere, mens firmaet klokken 15.15 påbegyndte arbejdet med at normalisere systemerne.

Onsdag eftermiddag arbejder firmaet på postsystemet og de individuelle webhotel-servere, som ventes at køre normalt senere på dagen, skriver Uni2 på hjemmesiden.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar til nedbruddet fra Uni2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere