Microsoft suger underskud ind i koncernregnskabet

It-koncernen Microsoft holder op med at rapportere separate resultater fra sine tabsgivende divisioner for forretningsapplikationer. De har længe haft problemer med at opfylde Microsofts forventninger til vækst.

En intern reorganisering kalder Microsoft det, at koncernen holder op med at laver separate regnskaber for sine tabsgivende divisioner for forretningsapplikationer. Det skriver Financial Times.

Avisen antyder, at reorganiseringen nok hænger sammen med, at disse tabsgivende forretningsenheder gør det svært for Microsoft at opnå sine forventede langsigtede resultater.

Tre hovedområder

Reorganiseringen går ud på at dele forretningen op i tre hovedområder og reflekterer den måde virksomheden nu administreres på internt.

Microsoft Business Solutions (MBS), der sælger applikationer til små og mellemstore virksomheder i konkurrence med for eksempel SAP og Oracle har gennem de sidste syv kvartaler haft et underskud på godt en milliard kroner ud af en omsætning på 8,2 milliarder og har allerede været gennem en ledelsesmæssig ombygning, skriver Financial Times.

Fremover skal MBS’s lægges sammen med den langt større afdeling Information Worker, der er baseret på salget af Office-suiten af skrivebordsapplikationer.

Bliver største forretningsenhed

Ved samtidig at lægge resultatet fra e-mail serverforretningen Exchange oven i bliver enheden, der får navnet Microsoft Business Division, koncernens største forretningsenhed.

Endelig skal resultaterne ifølge Financial Times fra divisionerne Mobile og Embedded Devices, der længe har forsøgt at få fodfæste på markedet for mobile håndsæt á la smartphones og PDA’er, fremover suges ind i regnskabet divisionen home and entertainment, der baserer indtægterne på spillekonsollen Xbox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere