Analysehus tilfreds med milliontab

Den danske afdeling af amerikanske SPSS har formøblet halvdelen af egenkapitalen og tabte 1,2 millioner kroner sidste år. På trods af de røde tal anser ledelsen regnskabet for tilfredsstillende.

Organisatoriske ændringer i salgsstyrken får skylden for, at SPSS, der udvikler software til analysearbejde, kom ud af 2005 med millionunderskud og en halveret egenkapital.

Ledelsen anser resultatet for "som helhed tilfredsstillende" og forventer, at kapitalen retableres i den kommende tid enten gennem egen indtjening eller med indskud af kapital fra moderselskabet.

Snydere løfter salget

SPSS lever blandt andet af, at op mod 10 procent af de summer, som forsikringsselskaber hvert år udbetaler til kunder, går til folk, som bevidst har snydt eller overdrevet deres krav.

Det tal kan analysesoftware fra eksempelvis SPSS hjælpe med at reducere markant.

Softwaren integreres helt ud til de call center-medarbejdere, som alt efter hvilken information, de indtaster om en skadesanmeldelse, får opbygget en risikoprofil for svindel på den givne sag.

De kan så supplere med yderligere spørgsmål for at underbygge eller afkræfte mistanken, og lyser alle lamper rødt, ryger sagen øverst i bunken hos selskabernes svindeleksperter.

Herhjemme er forsikringsselskaberne Alka Forsikring og Topdanmark kunder til SPSS's analysesoftware.

Med baggrund i den aktuelle vækst i markedet forventer SPSS et forbedret resultat i indeværende år og bemærker i ledelsesberetningen, at selskabet indtil videre følger de lagte budgetter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere