R5 går dramatisk tilbage efter IBM-overtagelse

Siden IBM overtog SAP-huset R5 for godt halvandet år siden er det gået dramatisk tilbage for såvel omsætning som indtjening. Ledelsen henviser blandt andet til "relativ stor medarbejderomsætning."

Massiv tilbagegang over hele linjen kendetegner SAP-huset R5, efter at IBM overtog forretningen den 1. december 2004.

Sidste år faldt omsætningen med 24 millioner kroner, mens resultatet efter skat gik tilbage med knap 13 millioner til minus 4,1 million kroner.

Ifølge ledelsesberetningen er årets resultat påvirket af en "relativ stor medarbejder-omsætning i årets start samt et afventende marked for SAP-løsninger til mellemstore virksomheder."

Fra åben til lukket

Computerworld bad R5's administrerende direktør Leif Märcher om en forklaring på tilbagegangen for R5.

- Jeg må ikke kommentere regnskabstallene overhovedet, efter at IBM har overtaget virksomheden, så jeg bliver nødt til at henvise til IBM's informationsafdeling, siger Leif Märcher beklagende.

Dernæst ringede Computerworld til IBM for at høre, hvorfor de ansatte siver fra R5, der i 2005 også mistede halvdelen af egenkapitalen:

- Vi kommenterer ikke datterselskabers regnskaber, men henviser til IBM's corporate regnskab, lyder det fra IBM's informationsafdeling.

Andre græsgange

Ifølge Computerworlds oplysninger har det ikke virket befordrende på arbejdsklimaet, at IBM overtog virksomheden.

Overtagelsen betød, at mange medarbejdere valgte at søge andre græsgange. Så mange, at ledelsen fandt det nødvendigt at nævne den relativt "store medarbejderomsætning" i ledelsesberetningen.

Til at begynde med fungerede R5 som vanligt, men nu er selskabet en division i IBM, og medarbejderne er flyttet fra hovedkontoret i Valby og afdelingen i Vejle til henholdsvis IBM's hovedkvarter i Lyngby og afdelingen i Århus.

Ledelsesberetningen indeholder ikke oplysninger om forventningerne til indeværende regnskabsår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere