Slut med anonyme domæneejere i Danmark

Dk-Hostmaster sender i øjeblikket breve ud til 60.000 anonymiserede registranter af danske domæner fordi Danmark ved årskiftet fik nye regler for anonymisering af registranter.

Slut med anonyme navne.

Sådan lyder det fra DK-Hostmaster, der i disse dage skriver til op mod 60.000 anonymiserede registranter af danske domæner, fordi nye regler på området nu bliver taget i brug.

Ændringerne af reglerne for anonymisering betyder, at privatpersoner, som er registranter, ikke længere blot kan bede DK-Hostmaster om at skjule personlige oplysninger.

Kan anonymiseres op kommunen

Hvis man fremover stadig ønsker at være anonymiseret skal man derfor sikre sig navne- og adressebeskyttelse i CPR-registret på den lokale kommune.

DK-Hostmaster får nemlig fremover oplysninger om eventuel navnebeskyttelse fra CPR-registret, fortæller Per Kølle, administrerende direktør hos DK-Hostmaster.

Per Kølle regner med at folk tager pænt imod de nye regler på området.

- Der er jo ikke noget problem. Folk kan bare henvende sig på kommunen og folkeregisteret for at blive anonymiseret, siger Per Kølle.

Kun for private

Det er kun privatpersoner, som kan optræde anonymt hos DK-Hostmaster. Firmaer og forretninger kan nemlig ifølge CVR-loven ikke være anonyme.

Meningen med de nye regler for anonymisering er ifølge Per Kølle, at det er rart for læseren af en hjemmeside eller modtageren af en mail at vide, hvem det er, man kommunikerer med.

- Man er jo heller ikke anonym, når man skriver et læserbrev i avisen. Her ved redaktøren også, hvem man er, siger Per Kølle.

Ændringen af reglerne for at være anonym sker, fordi Folketinget sidste år vedtog Loven om Internetdomæner, som trådte i kraft den første juli 2005.

Forhindrer data-mining

Når reglerne først bliver effektiviseret nu, skyldes det, at DK-Hostmaster og Datatilsynet henover foråret har ført en længere debat om, hvordan man skulle sikre at anonymisereringen i praksis.

I forbindelse med med de nye regler på området er DK-Hostmaster begyndt at blænde alle registranters og fuldmægtiges emailadresser.

Førhen har disse oplysninger ligget frit fremme, men fordi oplysningerne er blevet misbrugt er det slut nu.

- Det sker for at beskytte mod spam. Vi vil ikke lægge emailadresser ud til datamining. Det er alt for nemt at samle dem har været alt for nemt at samle adresserne sammen og så begynde at lave spammails, siger Per Kølle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere