EU: Sænk priserne på roaming

EU’s længe ventede indgriben overfor teleoperatørernes roaming-afgifter kom i dag. EU lancerede en plan for at skyde de høje priser i sænk, men giver alligevel operatørerne en sidste chance.

Europa Kommissionen giver teleoperatørerne en sidste chance for selv at reducere firmaernes roamingafgifter og dermed forbrugernes høje udgifter på udenlandsopkald.

- Vores analyser viser, at de meget høje internationale roamingafgifter har betydning for 147 millioner EU-borgere. Vi har ikke andet alternativ end at gribe ind for at beskytte forbrugernes interesser, lyder det fra kommissionsformand Jose Manuel Barroso onsdag.

Med den nye plan giver EU teleoperatørerne seks måneder til at nedsætte roamingafgifterne.

EU’s plan har som mål at nedbringe forbrugernes priser på udenlandstelefoni med op til 70 procent.

Seks måneder til at rette op

- Vi giver operatørerne en sidste chance for at vise, at de selv kan holde justits med selvreguleringen. Jeg forventer, at operatørerne nu frivilligt sænker priserne til et acceptabelt niveau, sagde Jose Manuel Barroso.

Forbrugerorganisationer har længe påpeget, at operatørernes roamingafgifter efter deres mening er for høje, og at folk som bruger deres telefoner i udlandet får et chok når de ser regningen.

Måske højere indlandstakster

Modsat mener industrien at EU er et ” varieret og kompliceret marked”, siger Tom Phillips, fra GSM Association, der er en sammenslutning af operatører.

- Det er meget farligt at lave regler om prissitrukturerne på dette marked. Det kan resultere i en række uønskede konsekvenser, siger Tom Phillips.

Han mener at følgen kan blive, at industrien bliver nødt til at indskrænke forbrugernes mulighed for at roame eller at prisen må hæves på indenlandske opkald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere