Topchefernes løn falder i Silicon Valley

Ikke alt inden for high tech får det bedre i Silicon Valley. Mange af it-selskabernes topchefer får i dag mindre i løn end for bare et år siden. Årsagen er blandt andet en ændring i tildelingen af aktieoptioner.

En ny undersøgelse viser, at lønnen generelt falder for it-topcheferne i den californiske it-region Silicon Valley. Det skriver Wall Street Journal.

Et eksempel er den øverste chef for datalagringsproducenten Quantum Rick Belluzzo. Mens Quantums aktiekurs steg sidste år, gik chefens løn den anden vej. I 2005 fik Belluzzo en lønpakke til en værdi af 5,5 millioner kroner, mens lønpakken året før var ikke mindre end 39 millioner kroner værd.

Og sådan er tendensen blandt de 150 it-chefer i Silicon Valley hvis løn og aktieoptioner analysefirmaet Equilar har gransket.

Bliver mindre værd

Ifølge undersøgelsen hænger den nedadgående tendens både sammen med reelle lønnedgange og en ændring i tildelingen af aktieoptioner. Derudover er der også en tendens til, at aktieoptionerne bliver mindre værd end tidligere, skriver Wall Street Journal.

Bestyrelserne forsøger at kompensere for den ringere (faldende) værdi af aktieoptioner ved i højere grad at sikre optionerne mod faldende aktiekurser og samtidig øge størrelsen af de kontante bonusordninger.

- Vi ser begyndelsen på et omfattende skift væk fra aktieoptioner over mod en mere afbalanceret lønpakke bestående af sikrede aktieoptioner og kontante bonusordninger i Silicon Valley, siger Steve Fackler, advokat i det californiske Gibson, Dunn & Crutcher-selskab til Wall Street Journal.

Blandt undtagelserne i Silicon Valleys lønnedgang er topcheferne for Symantec, Cisco og Yahoo, der ifølge undersøgelsen fortsætter med at hæve tocifrede million-honorarer i dollars hvert år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere