Torsdagens aviser om it

Lov giver svindlere frit spil. E-indkøb en uopdaget guldgrube. Telia lancerer 180 hotspots. Patientjournal kan blive et eksporthit. Forchhammer vil redde Mathiesen-selskab. Professor retter hård kritik mod Teleklagenævn. Microsoft vil udvide i Danmark.

Lov giver svindlere frit spil

Folketinget har netop vedtaget en ny lov om digital tinglysning. Men med loven bliver det nemmere at svindle og især ældre eller syge med en stor friværdi kan blive udsat for hensynsløse svindlere, lyder kritikken fra en advokat. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

E-indkøb en uopdaget guldgrube

De nye storkommuner kan spare op mod fem milliarder kroner ved at systematisere indkøb ved hjælp af it. Flere virksomheder og offentlige institutioner er gået i gang, men problemet er at styre processen ude i afdelingerne. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telia lancerer 180 hotspots

Telia lancerer i dag et net af trådløse internetsteder kaldet hotspots. 180 steder landet over, primært i kiosker, lufthavne og andre steder, hvor der komer mange mennesker, kan man komme på nettet med sin bærbare computer eller mobiltelefon eller pda. (Berlingske Tidende)

Patientjournal kan blive et eksporthit

Ikke alene kan Danmark stå med en eksportsucces, hvis det lykkes at få en fælles elektronisk patientjournal til at virke på landets sygehuse. Den vil også løfte langt flere kvinder ind i it-branchen, som skriger på arbejdskraft. (Berlingske Tidende)

Forchhammer vil redde Mathiesen-selskab

Finansmanden Peter forchhammer planlægger sammen med tidligere Radiometer-chef Johan Schrøder at skyde nok kapital ind i Cellpoint til endnu et års drift. (Børsen)

Professor retter hård kritik mod Teleklagenævn

Professor Claus Haagen Jensen kritiserer Teleklagenævnets afgørelse om at lade TDC slippe for at give udvidet adgang for konkurrenterne til en række centraler. "Det er min opfattelse, at Teleklagenævnets afgørelse bygger på en urigtig fortolkning af overgangsbestemmelserne i loven," siger professoren. (Børsen)

Microsoft vil udvide i Danmark

Microsoft er klar til at udvide sit udviklingscenter i Vedbæk, hvis selskabet kan skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft. Fogh lover at udvide antallet af it-ingeniører og åbne for udenlandske eksperter. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere