Efter fem års tilløb ser Microsoft-effekten ud til at sætte ind for de produkter, som softwarekoncernen overtog med købet af danske Navision i 2001.
En storstilet marketingkampagne er skudt i gang for Microsoft Dynamics-produkterne.
Samtidig er drømmen om at udvikle en super business application suite fra bunden droppet til fordel for fokusering på udviklingen af de eksisterende ERP-løsninger ved hjælp af fælles teknologi.
Betydelig del i Vedbæk
En betydelig del af udviklingsarbejdet finder sted i det lave campusbyggeri i Vedbæk nord for København, som i dag huser Microsoft Development Center Copenhagen, der stadig kan bryste sig af at være Microsofts største udviklingscenter efter hovedkvarteret i Redmond.
Men centret er tæt på at blive overhalet af koncernens udviklingsaktiviteter i Kina.
850 mennesker har deres daglige arbejde hos Microsoft i Vedbæk. Et arbejde, som blandt andet består i ansvaret for udviklingen af de ERP-produkter, som Microsoft overtog med Navision.
Produkterne hedder i dag Microsoft Dynamics NAV (Navision) og Microsoft Dynamics AX (Axapata).
Men i modsætning til resten af den ekstremt profitable Microsoft-koncern har Business Solutions ikke været i stand til at demonstrere overskud før sidste kvartal, hvor tallene for første gange skiftede fra rødt til sort for forretningsapplikationerne.
Kan sagtens vise sig højere
I Vedbæk har Mogens Elsberg da også svært ved at holde armene under hovedhøjde.
Han er general manager for Microsoft Dynamics NAV, der netop har rundet en million aktive brugere på de versioner, der i dag supporteres.
– Det er et tal, der sagtens kan vise sig at være 1,5 millioner brugere, fordi Navision er et produkt, der er beregnet til at have op imod 100 samtidige brugere på en løsning og derfor er et ægte midtmarkedsprodukt. Uanset hvilket parameter det måles på, har Microsoft Dynamics NAV lige nu det bedste år nogensinde: Omsætning, nye kunder, nye partnere – vi tordner frem, siger Mogens Elsberg.
Hans fornemmelse for året bakkes op af en undersøgelse af det nordiske ERP-marked, som IDC Nordic har udarbejdet.
Her kan administrerende direktør Per Andersen berette, at 32 procent af de danske virksomheder planlægger væsentlige ændringer i ERP-løsningen over de næste 12 til 24 måneder.
Direkte adspurgt om, hvilken leverandør virksomheden vil skifte til, hvis de skifter leverandør, svarer 46 procent, at de vil skifte til Microsoft. 18 procent siger SAP og 11 procent Oracle.
Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.