Navision har rundet en million brugere

Navision har rundet en million aktive brugere på de versioner, der i dag supporteres af Microsoft Business Solutions. Det bedste år nogensinde, mener direktør Mogens Elsberg.

Efter fem års tilløb ser Microsoft-effekten ud til at sætte ind for de produkter, som softwarekoncernen overtog med købet af danske Navision i 2001.

En storstilet marketingkampagne er skudt i gang for Microsoft Dynamics-produkterne.

Samtidig er drømmen om at udvikle en super business application suite fra bunden droppet til fordel for fokusering på udviklingen af de eksisterende ERP-løsninger ved hjælp af fælles teknologi.

Betydelig del i Vedbæk

En betydelig del af udviklingsarbejdet finder sted i det lave campusbyggeri i Vedbæk nord for København, som i dag huser Microsoft Development Center Copenhagen, der stadig kan bryste sig af at være Microsofts største udviklingscenter efter hovedkvarteret i Redmond.

Men centret er tæt på at blive overhalet af koncernens udviklingsaktiviteter i Kina.

850 mennesker har deres daglige arbejde hos Microsoft i Vedbæk. Et arbejde, som blandt andet består i ansvaret for udviklingen af de ERP-produkter, som Microsoft overtog med Navision.

Produkterne hedder i dag Microsoft Dynamics NAV (Navision) og Microsoft Dynamics AX (Axapata).

Men i modsætning til resten af den ekstremt profitable Microsoft-koncern har Business Solutions ikke været i stand til at demonstrere overskud før sidste kvartal, hvor tallene for første gange skiftede fra rødt til sort for forretningsapplikationerne.

Kan sagtens vise sig højere

I Vedbæk har Mogens Elsberg da også svært ved at holde armene under hovedhøjde.

Han er general manager for Microsoft Dynamics NAV, der netop har rundet en million aktive brugere på de versioner, der i dag supporteres.

– Det er et tal, der sagtens kan vise sig at være 1,5 millioner brugere, fordi Navision er et produkt, der er beregnet til at have op imod 100 samtidige brugere på en løsning og derfor er et ægte midtmarkedsprodukt. Uanset hvilket parameter det måles på, har Microsoft Dynamics NAV lige nu det bedste år nogensinde: Omsætning, nye kunder, nye partnere – vi tordner frem, siger Mogens Elsberg.

Hans fornemmelse for året bakkes op af en undersøgelse af det nordiske ERP-marked, som IDC Nordic har udarbejdet.

Her kan administrerende direktør Per Andersen berette, at 32 procent af de danske virksomheder planlægger væsentlige ændringer i ERP-løsningen over de næste 12 til 24 måneder.

Direkte adspurgt om, hvilken leverandør virksomheden vil skifte til, hvis de skifter leverandør, svarer 46 procent, at de vil skifte til Microsoft. 18 procent siger SAP og 11 procent Oracle.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere