Voldsom vækst i Munk IT's hostingforretning betyder, at virksomheden arbejder på at skille driftsdelen ud i et selvstændigt selskab.
– Der er kraftig vækst inden for hosting, og jeg tror, at den vækst bliver endnu kraftigere i de kommende år, siger Bjarne Søballe, administrerende direktør, Munk IT.
Helt konkret forventer Munk IT-direktøren, at der de kommende år vil være en omsætningsvækst på 20-25 procent om året i hostingcentret.
Søballe bekræfter, at ledelsen arbejder på at skille hostingcentret ud, men vil ikke sætte en dato på, hvornår opsplitningen er en realitet.
– Jeg vil heller ikke lægge mig fast på, om driftsdelen af Munk IT skal skilles ud som et egentligt selskab, eller hvad det ender med, siger Bjarne Søballe.
To årsager
Han fortæller, at udskilningen af hostingcentret har to formål.
– Dels er væksten i centret så stor, at det forretningsmæssigt er fornuftigt. Dels er det nødvendigt, hvis ikke vi skal skræmme konkurrenterne væk, siger Bjarne Søballe.
Flere af Munk IT's konkurrenter bruger selskabet til at holde styr på deres backup, men når Munk IT tilbyder en egentlig drift af konkurrenternes Navision-installationer, så trækker de sig.
– Vores driftskunder er stort set kun vores egne kunder, og det er altså for åndssvagt, at vi ikke udnytter den overkapacitet, vi har dernede, siger direktøren.
Med “dernede” henviser Søballe til, at Munk IT's hostingcenter er en underjordisk sag med tre meter tykke betonmure og en jerndør, der er tæt på en halv meter tyk.
Grunden til de voldsomme dimensioner er, at rummet tidligere var Nationalbankens pengetank i Odense.