Velkendt brugerflade
Macromedias flash-format er helt entydigt standarden for multimedie på web, og firmaet tog for et par år tilbage en meget fornuftig beslutning om at åbne formatet, så andre producenter også kan udnytte det. Blandt de kommercielle spillere er Adobe foreløbig den eneste producent, som har taget handsken op, og det resulterede i LiveMotion.
Macromedias Flash-program har været kritiseret for at være svært at anvende for nybegyndere inden for multimedie, og Adobe valgte at markedsføre sit program som den nemme måde at komme i gang med flash på. Den første version af programmet kunne dog ikke benyttes til at skabe helt så avancerede flash-film som Macromedias produkt, men det er et af de områder, som den nye version 2 skulle have rettet op på.
Med LiveMotion er det nemt at skabe lækker grafik med et par klik i paletterne.
Velkendt brugerflade
LiveMotions største force er den velkendte Adobe-brugerflade, som ligner det man finder i Illustrator og Photoshop. Det er en verden til forskel fra Macromedias Flash, som benytter sit helt eget sæt af grafiske værktøjer, der kan være lidt kringlede at sætte sig ind i. Værktøjerne i LiveMotion minder om dem, man normalt finder i vektorgrafikprogrammer, og hvis man er bekendt med vektorbaserede værktøjer, slipper man altså for at lære et nyt sæt værktøjer.
Det er ikke bare vektorredigeringen, som har fået det klassiske Adobe-snit. Andre gamle kendinge er for eksempel style-paletten, hvor en række egenskaber for et objekt kan gemmes og hentes, som det blandt andet kendes fra Illustrator, Photoshop og After Effects. Andre paletter, som for eksempel Transform, er også identisk med andre af Adobes produkter.
God til grafikere
Forbedret scripting
Et af problemerne ved den forrige version af LiveMotion var den begrænsede understøttelse af interaktivitet. Disse forhold skulle nu være udbedret, og ifølge Adobe kan man nu kan skabe film med samme grad af interaktivitet som med Macromedia's produkt.
Scripting-mulighederne er forbedret væsentligt i forhold til den tidligere version af programmet.
Mere end bare flash
Udover flash-film kan LiveMotion også eksportere i en række andre formater. Den mest spændende mulighed er streaming QuickTime, men desværre understøtter LiveMotion ikke de interaktive muligheder i QuickTime-formatet, og det er dødærgeligt. Her ville Adobe ellers have en mulighed for at give Macromedia baghjulet.
God til grafikere
Betaversion afslører et multimedieprogram med knaldgode grafikværktøjer, og det er jo ikke underligt, da grafikværktøjer er Adobes kernekompetence.
Det ser dog ikke ud som om, at der er kræset for brugervenligheden i samme grad på interaktivitetssiden, men da det er en betaversion, vi har kigget på, skal man muligvis ikke lægge for meget i det.
Adobe LiveMotion til Windows og Macintosh (både OS 9 og X) kommer på gaden i løbet af første kvartal, og prisen forventes at blive 400 dollar.