Nordea presses af IBM's dødsdom over OS/2

Nordea må bruge millionbeløb på at konvertere de OS/2-baserede programmer til Windows, efter IBM har valgt snart at tage livet af styresystemet. Først ved årskiftet kommer den længe ventede overordnede plan for it i storbanken.

IBM?s beslutning om snart at tage livet af styresystemet OS/2 får økonomiske konsekvenser for Nordea.

Konkurrenterne har for længst skiftet til Windows-platformen, men den nordiske storbank bruger fortsat OS/2 flere steder. Derfor bliver dødsdommen startskuddet for en konvertering til Windows, erfarer Computerworld.

Nordea ønsker ikke at oplyse prisen for konverteringsarbejdet, men det kan blive dyrt. Da Danske Bank i slutningen af 90'erne konverterede fra OS/2 til Windows, kostede det således et trecifret millionbeløb, der dog også dækkede over investering i nye pc?er og et intranet, oplyser vicedirektør Peter Schleidt fra Danske Bank.

Ifølge Nordea-direktør Peter Lybecker, der har ansvaret for processer og teknologi i koncernen, bliver investeringen hos Nordea dog slet ikke i den prisklasse.

? Vi vidste, at vi ville komme i denne situation. Derfor er der i dag meget få applikationer, der er OS/2-afhængige, siger han.

Nordea har for nogle år siden ? mens afhængigheden af OS/2 var større ? regnet på konvertingsopgaven. Den gang lød regningen på 150 millioner kroner, erfarer Computerworld.

Standardiseringen på Windows er blot en af flere i Nordea. Motoren i den interne administration er således software fra tyske SAP. Men ifølge Peter Lybecker er det ?næppe sandsynligt?, at der også på den kundevendte side ? i filialerne ? satses på SAP-software. I dag kører hvert land stort set sine egne filialløsninger.

Nordea vil ikke ? i modsætning til Danske Bank ? satse på et og samme system til alle landes filialer.

? Vi har en helt anden strategi, siger Nordea-direktør Peter Lybecker.

Hvilken, ønsker han dog ikke at løfte sløret for endnu. Noget tyder imidlertid på, at "masterplanen" ? som han kalder det ? for fremtidens it-struktur, præsenteres sent i december.

Nordeas tidligere it-direktør, nordmanden Jarle Haug, er netop blevet afløst af den 44-årige Magnus Norrström, der begyndte på sit nye job i mandags.

Magnus Nordström får reference til den øverst it-ansvarlige, vicekoncernchef Markku Pohjola. Han bliver dermed sideordnet med danskeren Peter Lybecker, der har ansvaret for processer og teknologi.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere i "Det evige opgraderingsræs" i magasinet CIO, som følger med avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere