Politi vil inddrage auktionspenge fra netfup

Herning Politi går i morgen, onsdag, i retten for at forhindre en fupsælger på netauktionen QXL i at løbe fra en aftale om ikke at hæve penge på sin bankkonto. SØK, det tidligere Bagmandspoliti, er inddraget i efterforskningen om mulig millionsvindel.

Politiet går onsdag i retten for at få beslaglagt en bankkonto, hvor der er indgået penge som betaling for fuphandler på netauktionen QXL.

Et beløb på kontoen har stået indefrosset efter frivillig aftale mellem politi og sælgers advokat. Beløbet skulle derfor ikke kunne hæves uden politiets accept, oplyser Herning Politi.

- Den aftale er blevet opsagt i dag fra kontohavers side, så vi går nu i retten for at få kendelse på at få pengene beslaglagt, siger vicekriminalinspektør Ole Henriksen fra Herning Politi.

Sælger vil dog ikke kunne hæve pengene inden for 24 timer efter opsigelsen ? og slet ikke, hvis politiet i morgen får rettens ord for, at beløbet må beslaglægges.

Mange har mistet penge

Gennem de seneste uger har sælger via et autosvar på e-mailkontoen ladet utilfredse købere vide, at politiet fortsat forhindrede levering på grund af en påstået beslaglæggelse af kontoen.

Så sent som i weekenden er autosvaret blevet opdateret med fortsat erklæring om sælgers uskyld i sagen. Politiet alene bærer skylden for forsinkelser, hævder bagmændene bag brugernavnet Superpriser.

Vicekriminalinspektør Ole Henriksen understreger over for Computerworld, at aftalen har været frivillig og indgået med medvirken af sælgers advokat.

Svaret på hvor mange penge, der står på kontoen, og hvor mange penge, der reelt er svindlet for, får man ikke hos politiet.

- Det kan jeg ikke oplyse, men der er ingen tvivl om, at der er mange, der har mistet penge på den konto, siger vicekriminalinspektør Ole Henriksen.

Bunke af anmeldelser vil vokse

Fra netauktionen QXL's egne sider på nettet kan der imidlertid hentes oplysninger på de afholdte auktioner af sælgerne med brugerprofilerne Superpriser og Mobilos & X-Boxeren.

Det er de samme to brugerprofiler, som politiet "blandt andet" har rettet efterforskningen mod, ifølge en skriftlig meddelelse fra Herning Politi.

En samlet opgørelse, som Computerworld har udarbejdet med hjælp fra brugere af netauktionen, viser, at over 500 brugere tilsammen har købt for tæt på én million kroner af mobiltelefoner, spilkonsoller og hvidevarer til rene spotpriser.

Hos Herning Politi forventer man, at bedragede købere vil følge den opfordring, som er sendt ud via netauktionen QXL, om at indgive politianmeldelse i købers eget politidistrikt.

Og at bunken af anmeldelser derfor vil vokse de kommende dage, efterhånden som anmeldelserne bliver skrevet rundt i landet og sendt til Herning Politi.

I efterforskningen er dels inddraget Silkeborg Politi, da personkredsen bag har relationer til politidistrikterne i Herning og Silkeborg, oplyser vicekriminalinspektøren.

Dels er inddraget Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, der tidligere var kendt under det mere mundrette navn Bagmandspolitiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere