Dansk Zigbee-udfordrer får 100 mio.

Det københavnske chipfirma Zensys har fået yderligere 100 millioner kroner i venturekapital. Selskabets Z-Wave-teknologi skal bruges til trådløs kommunikation i hjemmet og udfordrer dermed den samlede elektronikbranche og teknologien Zigbee.

It-firmaet Zensys har fået yderligere 100 millioner kroner i venturekapital, som selskabet skal bruge på opkøb af nye partnere og på at gøre forbrugerne opmærksomme på selskabets teknologi.

Selskabet står bag den trådløse kommunikationsteknologi Z-Wave, der gør det muligt at fjernstyre elektronik i hjemmet, eksempelvis klimaanlæg, garagedøre og alarmer.

Teknologien og selskabets trådløse chip bruges i dag i 85 produkter og støttes af mere end 100 firmaer. Håbet er at gøre det til en standard på verdensmarkedet.

Zensys har tidligere været igennem flere investeringsrunder, og der er brug for pengene.

Sidste år blev det til et underskud på 31 millioner kroner, og et nyt - men mindre - underskud ventes også i 2005.

Det seneste kapitaltilskud på 100 millioner kroner er kommet fra Vækstfonden samt en række venturekapital-firmaer, heriblandt Bessemer Venture Partners og Palamon Capital Partners.

De har i alt skudt flere hundrede millioner kroner i det danske it-firma, og også Intel er med i ejerkredsen.

Med sin Z-Wave-teknologi er Zensys gået i direkte kamp med Zigbee-alliancen, der omfatter mere end 100 it- og elektronikvirksomheder fra hele verden.

Zigbee er også beregnet på at blive fremtidens standard for kommunikation mellem apparater. Zigbee er designet til at kunne sende en begrænset mængde data, men kan til gengæld køre på et almindeligt batteri i årevis.

Zensys har kontorer i både Danmark og USA.

Relevante links

Z-Wave Alliance




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere