Kommunalt teleselskab i voldsom vækst

Det kommunaltejede teleselskab KE Tele vokser voldsomt på at levere dataforbindelser til virksomheder. Nu er det sammen med resten af Københavns Energi på vej til at blive solgt til energiselskabet DONG.

Fire år efter at være stiftet i et politisk stormvejr har det kommunaltejede teleselskab KE Tele nu plus på bundlinjen.

Det kommer, efter selskabet i 2004 oplevede voldsomt vækst og fik salget til at stige med 44 procent til over 65 millioner kroner.

KE Tele er ejet af Københavns Energi og har koblet ekstra udstyr til energiselskabets fibernet, så det kan bruges til at sælge data- og telefonforbindelser.

Leverer til kommunen

Administrerende direktør Claus Nørr Lorenzen mener, at sidste års resultat viser selskabets bæredygtighed.

- Vi har de seneste tre år arbejdet med at kommercialisere KE Tele, og det har i starten båret præg af strukturændringer og investeringer. Det er de investeringer, der nu viser, at vi kan levere erhvervsprodukter, som er konkurrencedygtige og profitable, siger han.

KE Tele A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning65,445,4
Resultat af primær drift (EBIT)1,6-1,6
Resultat før skat 1,2-2,0
Resultat0,8-1,8
Egenkapital11,210,4
Antal ansatte3026
KE Tele er i sidste ende ejet af Københavns Kommune og leverer blandt andet tele- og datatransmissionsydelser til kommunes 1.200 kontorer og institutioner.

Politisk stormvejr

Det fik i 2001 flere politikere til at stille spørgsmålstegn ved, om selskabet måtte sælge ydelser til private virksomheder, som i dag er en stor del af forretningen.

Ejerstrukturen har i dag den konsekvens, at KE Tele ikke sælger til privatpersoner, men kun til erhvervslivet.

Derfor er selskabet også i gang med en millioninvestering i at opgradere netværket til MPLS, som specielt større virksomheder bruger til at koble flere lokationer sammen via netværk.

Kommunalt til statsligt

KE Tele er samtidig på vej ud af hænderne af Københavns Kommune og sammen med el-aktiviteterne i Københavs Energi på vej over i det statsejede energiselskab DONG for en samlet pris på knap fem milliarder kroner.

Dermed går teleselskabet fra at være kommunaltejet til at være statsejet.

Uanset ejerskiftet forventer KE Tele ikke, at sidste års store vækst gentages i år, selvom det gerne skulle blive til fremgang i både salg og overskud.

- Den vækst, vi havde sidste år, var baseret på salg af store løsninger, og det kan man ikke forvente vil ske i år igen, siger Claus Nørr Lorenzen.

KE Tele har i dag 39 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere