Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Rogaczewski og Seir investerer millioner i behandling af rejsningsproblemer / NetIP køber Infrateam / Vestlig teknologi fundet i Huaweis mest avancerede AI-processor

Morgen-briefing: Rogaczewski og Seir investerer millioner i behandling af rejsningsproblemer / NetIP køber Infrateam / Vestlig teknologi fundet i Huaweis mest avancerede AI-processor / Kinesiske hackere på jagt efter præsidentkandidaters Verizon-telefoner

Mornings. Så er Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd atter i aktiv tjeneste.

Denne uges operative aktiviteter er samtidig lytteposten svanesang, for fra på fredag er tjenesten nedlagt og erstattet af mere nutidigt grej og noget yngre operatører.

Alt sammen i sandhedens fortsattte tjeneste. Niels Veileborg takker for opmærksomheden og ønsker god læselyst.

Rogaczewski og Seir investerer millioner i behandling af rejsningsproblemer

André Rogaczewski, Netcompanys administrerende direktør og medstifter, satser i en ny investering 1,6 millioner kroner på behandling af rejsningsproblemer. Det skriver ITWatch.

Rogaczewskis investering gælder det danske stamcelle-selskab Blue Cell Therapeutics

Han har i forvejen investeret i omegenen af 50 millioner i selskabet og har nu en ejerandel på mellem 30 og 40 procent.

Saxobank-stifter Lars Seier Christensen har også fidus til Blue Cell Therapeutics og har investeret 10 millioner kroner i selskabet.

NetIP køber Infrateam

NetIP køber it-konsulentvirksomheden Infrateam fra Faxe med 12 medarbejdere.

Infrateam er grundlagt i 2004 af Jeppe Møller og. Kerneområderne ligger inden for outsourcing, drift og infrastruktur.

Jeppe Møller har planer om at forfølge en mangeårig entreprenørdrøm om at udvikle et fysisk produkt, og derfor er det planen, han over tid udtræder fra driften i netIP.

”Jeg er i bund og grund en it-nørd med en entreprenør i maven, og Infrateam har brug for noget andet for at udvikle sig til næste niveau”, siger Jeppe Møller.

For få år siden satte NetIP et mål om at ville være landsdækkende og har inden for de seneste to år opkøbt både Centex i Esbjerg og ResenNet i Humlum ved Holstebro.

NetIP har nu ni afdelinger og 200 ansatte og er it-totalleverandør af konsulent-, rådgivnings-, sikkerheds- og outsourcingydelser samt løsninger inden for infrastruktur, Business Intelligence og SharePoint.

Vestlig teknologi fundet i Huaweis mest avancerede AI-processor

Trods eksportforbud og USA-sanktioner har vestlig teknologi alligevel fundet vej til kinesiske Huaweis mest avancerede AI-processor. Det skriver Reuters.

Der er angiveligt tale om en chip fra verdens største producent af den slags, TSMC fra Taiwan.

TSMC har en forretningsforbindelse til det kinesiske chipdesigner-firma Sophgo, som ifølge Reuters har bestilt en chip hos TSMC, der netop matcher den chip, som er fundet i Huawei-processoren kaldet Ascend 910B.

TSMC har standset alle leverancer til Sophgo, som hævder, at selskabet aldrig har gjort forretninger med Huawei.

Kinesiske hackere på jagt efter præsidentkandidaters Verizon-telefoner

Kinesiske hackere har fået adgang til det amerikanske teleselskab Verizons systemer og har brugt den adgang til at gå på jagt efter data fra telefoner, som har tilknytning til både den demokratiske præsidentkandidat Kamala Harris og den republikanske Donald Trump. Det skriver Reuters.

Ifølge The New York Times er der gang i en efterforskning af, hvilke informationer de kinesiske hackere har fået adgang til - om nogen.

Ifølge den kinesiske ambassade i Washington har det kinesiske styre intet at gøre med cyberkriminalitet, og styret har ingen intentioner om at forstyrre det amerikanske valg.