Artikel top billede

(Foto: Fujitsu)

Fujitsus danske salg rasler ned med en kvart milliard kroner: 28 medarbejdere fyret og forretningsenheder lukket

”Virksomheden har lukket flere aktiviteter og forretningsenheder, bl.a. forretningen med fokus på ServiceNow. I samme forbindelse er antallet af medarbejdere blevet reduceret betydeligt,” skriver Fujitsu Danmark.

Flere af forretningerne i Fujitsu Danmark bløder kraftigt, og det har fået det danske datterselskab af den japanske gigantkoncern til at foretage en række omfattende omstruktureringer.

Det seneste år har da også været ekstremt hårdt for Fujitsu i Danmark, hvor omsætningen er faldet med næsten 44 procent fra 592 millioner kroner til 335 millioner kroner.

”Det har betydet, at virksomheden har lukket flere aktiviteter og forretningsenheder, blandt andet forretningen med fokus på ServiceNow. Virksomheden er fortsat i gang med at afvikle driften, herunder managed service fra eget datacenter, hvilket forventes afsluttet i indeværende regnskabsår.”

”I samme forbindelse er antallet af medarbejdere blevet reduceret betydeligt,” står der i selskabets nye årsregnskab for 2023/24.

28 medarbejdere er i løbet af det seneste år blevet fyret i Fujitsu Danmark, hvor selskabets nu 159 ansatte sidder på hovedkontoret Ballerup, mens 40 procent af medarbejderstaben sidder i Hasselager ved Aarhus.

”Berørte kunder er naturligvis blevet informeret. Ovennævnte omstrukturering har medført et betydeligt fald i omsætningen samt betydelige engangsomkostninger, hvilket naturligvis har haft en negativ indvirkning på resultatet i år,” står der yderligere i regnskabet.

Driftsresultatet ender med et stort minus på hele 276 millioner kroner. Det er et fald på hele 219 millioner kroner fra året før.

”Den forventede omsætning og resultat er ikke opnået,” skriver selskabet yderligere.

Keld Zornig er landechef i Fujitsu Danmark.

Moderselskabet med en udstrakt hånd

Fujitsu Danmarks moderselskab, Fujitsu-koncernen, der på globalt plan beskæftiger cirka 130.000 medarbejdere, har sendt en såkaldt støtteerklæring til det danske datterselskab, hvilket forpligter dem til at holde hånden under Fujitsu Danmark.

”Resultatet er helt i overensstemmelse med moderselskabets forventninger, og Fujitsu bakker fuldt ud op om det danske datterselskab og er forpligtet til at støtte den løbende likviditet i Fujitsu for at understøtte den fortsatte drift af virksomheden og levering af tjenester til vores kunder,” skriver Fujitsu Danmark i regnskabet.

Og moderselskabet kommer højst sandsynligt til at yde økonomisk støtte til Fujitsu Danmark.

I hvert fald regner selskabet med, at omsætningen vil falde yderligere til mellem 100 og 150 millioner kroner i næste regnskabsår, hvor forventningen også er at levere et negativt resultat før skat på mellem 70 og 80 millioner kroner.

Fujitsu Danmark skriver desuden at fokusset det næste år vil være på eDoc- og ERP-forretningerne.