Artikel top billede

(Foto: Dan jensen)

Accenture sætter alle forfremmelser på hold efter ringe resultater

Accenture har sænket forventningerne til de finansielle resultater to gange. Nu får det konsekvenser for medarbejderne.

Det store globale konsulenthus Accenture har besluttet at holde igen med forfremmelser af de ansatte.

Det sker efter skuffende finansielle resultater.

Konkret har Accenture besluttet at skubbe selskabets årlige forfremmelser, som skulle have været givet i december, til juni måned i stedet. Ændringen bliver gjort permanent, så forfremmelser fremover vil finde sted i juni.

Det har selskabet meddelt til ansatte i en intern meddelelse og efterfølgende bekræftet overfor CRN.

"Vi ændrer permanent vores primære forfremmelsesdato fra december til juni, hvilket er, når vi har bedre overblik over vores kunders planlægning og efterspørgsel," meddeler Accenture til CRN, men ville ikke oplyse yderligere detaljer til mediet.

Ændringen sker efter en periode med mindre tilfredsstillende finansielle resultater. Accenture omsætning ved det seneste kvartalsregnskab faldt med en procent og landede på 16,5 milliarder dollar svarende til omkring 110 milliarder kroner for kvartalet.

Samtidig meldte selskabet ud, at den forventede omsætningsvækst for året vil blive på mellem 1,5 og 2,5 procent, hvilket er lavere end tidligere udmeldinger på tre procents vækst og endnu tidligere udmeldinger på fem procents vækst.

Generelt har der været flere personalemæssige ændringer hos Accenture den seneste tid. Tilbage i marts 2023 fyrede Accenture 19.000 ansatte, og få måneder efter i juli 2023 fulgte yderligere 890 ansatte trop.

"Vi fortsætter med at fokusere på at sikre, at vi har det rigtige talent til at betjene vores kunder, til at investere i vores folk og rekruttere inden for kritiske kompetenceområder. Vi forbliver fast forpligtet til vores forretning i Irland og vil fortsætte med at lede på lang sigt," meddelelte virksomheden den gang.

I sommer meddelte Accentures CEO, Julie Sweet, at hun forventer, at bølgen af generativ AI vil give selskabet en stor mulighed for vækst.

"GenAI fungerer som en katalysator for virksomheder til mere aggressivt at gå efter omkostninger, hvilket skaber betydelige muligheder for os," sagde hun ifølge Reuters.