Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skandinaviens største it-festival flytter / Mindre pharma-virksomheder får SAP-alternativ / Tyve stjal Bitcon for 1,5 milliarder kroner / Forsikrings-kæmpe udvider brug af AI

Skandinaviens største it-festival flytter. Mindre pharma-virksomheder får SAP-alternativ. Tyve stjal Bitcon for 1,5 milliarder kroner. Forsikrings-kæmpe udvider brug af AI.

Velkommen til fredagens morgen-briefing fra Computerworld. Det er ugens sidste morgen-briefing fra os, og den er i dag sammensat af Anders Bruun.

Skandinaviens største it-festival flytter

Skandinaviens største tech-festival rykker til Bella Center på Amager.

Ifølge organisationen bag TechBBQ bliver dens arrangementet i 2025 det største indenfor tech-branchen nogensinde på dansk jord med 10.000 deltagere.

Man forventer endnu flere deltagere i de efterfølgende år.

I år blev arrangementet holdt i Lokomotivværkstedet mellem Vesterbro og Enghave Brygge i København.

Organisationen begrunder arrangementets udbygning med, at Danmark rider på en bølge af innovation og startup-vækst.

"I 2023 tiltrak hovedstaden et rekordstort antal internationale virksomheder. Derudover er Danmark netop blevet kåret som det mest innovative land i EU for 2024," står der i meddelelsen fra TechBBQ.

"Jeg er utrolig stolt over at kunne offentliggøre vores aftale med Bella Center Copenhagen. Det er mere end en milepæl for TechBBQ. Det er udgangspunktet for at gøre København og Danmark til et slagkraftigt iværksættercentrum i Europa," siger Avnit Singh, CEO for TechBBQ, som har samlet it-professionelle og iværksættere siden 2013.

Mindre pharma-virksomheder får alternativ til SAP

Norriq har indgået et samarbejde med den tyske it-specialist Yaveon for at tilbyde et nyt alternativ til de SAP-systemer, som dominerer pharma- og medicoindustrien.

Sammen har Norriq og Yaveon udviklet en fuldt valideret, cloudbaseret Microsoft-løsning, som er specielt designet til at imødekomme behovene hos små og mellemstore virksomheder i branchen.

Løsningen opfylder alle nødvendige myndighedskrav såsom GAMP5, GMP og 21 CFR part 11.

Den er baseret på Microsoft Dynamics 365 Business Central.

"Hidtil har de (mindre virksomheder, red.) ikke haft nogen sikre, validerede alternativer til de store, etablerede løsninger, men det er det, vi kommer med nu," siger Bo Martinsen, som er administrerende direktør i Norriq, i en pressemeddelelse.

Tyve stjal Bitcon for 1,5 milliarder kroner

To personer er blevet anholdt i Miami i denne uge og sigtet for sammensværgelse til at stjæle og hvidvaske over 230 millioner dollars i kryptovaluta ved hjælp af kryptobørser og blandingstjenester.

De to tiltalte, 20-årige Malone Lam (alias "Greavys", "Anne Hathaway" og "$$$") og 21-årige Jeandiel Serrano (alias "Box", "VersaceGod" og "@ SkidStar") blev anholdt onsdag aften af ​​FBI-agenter og mødte op i retten torsdag. Det skriver Bleepingcomputer.com.

Under et vellykket angreb den 18. august stjal de mere end 4.100 Bitcoin fra et offer i Washington, D.C.. På det tidspunkt var de 4.100 Bitcoin mere end 230 millioner dollars værd.

Det svarer til over 1,5 milliarder kroner.

Forsikrings-kæmpe udvider brug af AI

Forsikringsselskabet Tryg ruller nu for alvor kunstig intelligens ind i den direkte kontakt med selskabets kunder.

Hvis man som kunde taler i telefon med en rådgiver fra Tryg, kan man fremover forvente, at "Felix" lytter med i baggrunden.

Det fortæller Mikkel Zimakoff, der er kommerciel direktør i forsikringsvirksomheden, til Berlingske Business.

"Felix" er en AI-assistent. Den kommer med forslag til Trygs kunderådgivere om, hvad de kan spørge kunden om i en samtale.

AI-assistenten analyserer samtalen, mens den foregår, og sender beskeder til rådgiveren baseret på nøgleord fra Trygs videnskatalog.

"Hvis kunden nævner, at de skal købe elbil, kan Felix på et splitsekund minde rådgiveren om, at Trygs elbilforsikring også dækker for eksempel ladestander", siger Mikkel Zimakoff til Berlingske Business.