Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NCC åbner for ansøgninger til cybersikkerheds-tilskud / Systematic-stifter får oprejsning efter bestyrelsesballade i JP-Fond / Turister på Den Kinesiske Mur kan nu få deres frokost leveret med drone

NCC åbner for ansøgninger til cybersikkerheds-tilskud. Systematic-stifter får oprejsning efter bestyrelsesballade i JP-Fond. Kendt traktor-gigant opkøber avanceret teknologi fra Google-spinout. Turister på Den Kinesiske Mur kan nu få deres frokost leveret med drone.

Det er fredag, arbejdsugen synger på sidste vers og weekenden står for døren.

Godmorgen og velkommen til denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld.

For sidste gang i denne omgang er det Qëndrim Fazliu, der vil tage dig med på en kort rundtur i it- og tech-nyhedernes verden.

På mandag er det min kollega Kristoffer Ingemand Petersen, der overtager morgen-briefing-stafetten.

God læselyst, god fredag og god weekend, når du kommer så langt.

NCC åbner for ansøgninger til cybersikkerheds-tilskud

Det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC) har netop åbnet en ny tilskudspulje på 7,5 millioner kroner, som er målrettet udvikling af innovative digitale løsninger inden for cybersikkerhed.

Puljen er særligt tiltænkt små og mellemstore virksomheder (SMV'er), som NCC ønsker at støtte i deres arbejde med at styrke sikkerheden i den digitale verden.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen.

For at kunne søge om midler er det derfor et krav, at der indgår mindst én SMV i ansøgerkonsortiet, som også kan inkludere vidensinstitutioner og større virksomheder.

Ansøgningsvinduet er åbent fra 15. august til 15. oktober 2024, og NCC lover svar inden for seks til otte uger efter ansøgningsfristen.

Initiativet kommer i kølvandet på NCC's første pulje, som blev afsluttet i maj og resulterede i 19 tilsagn på i alt 5,1 millioner kroner.

Systematic-stifter får oprejsning efter bestyrelsesballade i JP-Fond

Erhvervsstyrelsen udtalte torsdag hård kritik af Jyllands-Postens Fond efter en omfattende undersøgelse af ledelsesforholdene i fonden.

I en afgørelse konkluderer styrelsen, at fonden har brudt loven på flere punkter, herunder da den tidligere næstformand Michael Holm blev afskåret fra bestyrelsesmateriale og efterfølgende fjernet fra bestyrelsen.

Det skriver Media Watch.

Den kendte erhvervsmand og Systematic-stifter Michael Holm, der tidligere i år blev smidt ud efter et skænderi med daværende formand Jørgen Ejbøl, får dermed en form for oprejsning.

Styrelsen understreger, at beslutningen om at afskære ham var ulovlig, og den retter samtidig en alvorlig kritik mod den samlede bestyrelse for manglende kollektiv ledelse og for at tillade en magtkoncentration omkring Jørgen Ejbøl.

Kendt traktor-gigant opkøber avanceret teknologi fra Google-spinout

John Deere, der især er kendt for sine traktorer, har har opkøbt en teknologiportefølje fra Mineral.

Mineral er en tidligere spinout fra Google-moderselskabet Alphabets X-lab, som blev lukket tidligere i år.

Det skriver TechCrunch.

Mineral, der havde fokus på landbrugsteknologi, stoppede sine operationer på grund af et overfyldt marked og økonomiske udfordringer.

I stedet valgte virksomheden at skiftet fokus til at licensere sin teknologi.

Minerals administerende direktør, Elliott Grant, bekræftede i en nylig meddelelse, at John Deere vil integrere den erhvervede teknologi i deres See & Spray-løsning til præcisionssprøjtning af afgrøder.

Turister på Den Kinesiske Mur kan nu få deres frokost leveret med drone

Turister, der udforsker Den Kinesiske Mur, kan nu få leveret deres frokost fra luften.

Den kinesiske leveringstjeneste Meituan har lanceret en ny drone-service, der leverer mad, drikkevarer og andre varer som medicinsk udstyr til besøgende på en afsidesliggende del af Den Kinesiske Mur nær Beijing.

Det skriver CNN.

Dronerne, der kan bære op til 2,3 kilo, reducerer dermed gåturen på 50 minutter til blot fem minutter, og leveringsgebyret er kun 4 yuan (3,8 kroner), som er samme pris som en almindelig levering.

Efter klokken 16 bruges dronerne til at transportere affald til genbrugsstationer, hvilket gør turismen mere bæredygtig.