Artikel top billede

(Foto: Royal Society)

Storbritanniens 'Bill Gates' fundet død efter forlis på luksusyacht i Italien

Den britiske tech-milliardær Mike Lynch er sammen med sin datter fundet død efter et tragisk skibsforlis ud for Siciliens kyst i mandags.

Den britiske tech-milliardær Mike Lynch er fundet død efter et tragisk skibsforlis ud for Siciliens kyst.

Også Mike Lynchs datter er fundet død.

Bestyrelsesformanden i en af verdens største banker, Morgan Stanley, Jonathan Bloomer, var også ombord på den 56 meter lange superyacht. Han er fortsat meldt savnet.

Luksusyachten, der gik under navnet Bayesian, sank under en pludselig og kraftig tornado ud for den sicilianske kyst tidligt mandag morgen.

Udover de tre nævnte personer var også Mike Lynchs kone ombord, men hun er sammen med 15 øvrige besætningsmedlemmer blevet reddet.

Mike Lynch blev 59 år og blev tidligere betegnet som ‘Storbritanniens Bill Gates’.

Han stod bag IT-selskabet Autonomy, som han i 2011 solgte til Hewlett-Packard Enterprise (HPE) for 11 milliarder dollars, hvilket dengang var en af de største handler i Storbritanniens historie.

Efter salget af Autonomy var Lynch, sammen med sit venturekapitalfirma Invoke Capital, med til at grundlægge cybersikkerhedsvirksomheden Darktrace.

Salget af Autonomy til HPE forløb dog langt fra gnidningsfrit.

HP anklagede Mike Lynch for sammen med Autonomys daværende økonomidirektør Sushovan Hussain og deres finanschef Stephen Chamberlain sminket Autonomys regnskaber, hvilket først blev opdaget et år efter, at handlen var gennemført.

HP har efterfølgende nedskrevet værdien af Autonomy med næsten ni milliarder dollars.

I 2015 lagde HP sag an mod Mike Lynch, men i juni måned i år blev han frikendt for anklager om bedrageri og sammensværgelse i USA i forbindelse med salget af Autonomy.

En jury ved den føderale domstol i San Francisco frikendte både Lynch og Stephen Chamberlain for alle 15 anklager i forbindelse med påstanden om, at de ulovligt havde oppustet Autonomys værdi forud for købet.

Virkeligheden har overgået fantasien i denne uge, for Mike Lynch er ikke den eneste i Autonomys topledelse, der er død i denne uge.

Også førnævnte finanschef i selskabet, Stephen Chamberlain, blev mandag erklæret død af sine kvæstelser, efter han i lørdags blev kørt ned af en bil.