Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Endnu et offer for cyberangreb mod cloudleverandøren Snowflake / Vrede investorer sagsøger topledelsen i chipgiganten Intel / Ny salgsdirektør skal sparke gang i forretningen for Norlys-ejet Automize

Endnu et offer for cyberangreb mod cloudleverandøren Snowflake / Vrede investorer sagsøger topledelsen i chipgiganten Intel / Ny salgsdirektør skal sparke gang i forretningen for Norlys-ejet Automize / Fremadstormende dansk, sikkerhedsselskab henter erfaren profil

Efter en halvkedelig 0-0 mod Serbien gik det danske fodboldlandshold videre fra EM. I ottendedelsfinalen er modstanderen værterne fra Tyskland. Tre kampe og stadig ubesejret.

Sommeren står for døren, og i denne uge kommer vejene til at være fyldt med glade og fulde studentervogne. Dyt, vinkel og smil! Dagens nyhedsoverblik er i dag også leveret af Frederik Therkildsen.

God læselyst!

Endnu et offer for cyberangreb mod cloudleverandøren Snowflake

Den amerikanske luksus tøjkæde Nieman Marcus er det seneste offer for angrebet mod cloudleverandøren Snowflake.

På et hackerforum sælger kriminelle bundter af data fra Nieman Marcus.

Selskabet oplyser, at databruddet berører 64,472 personer.

Det drejer som navne, kontaktoplysninger, fødselsdato og millioner af gavekortnumre til tøjkædens butikker. Men ifølge Bleepingcomputer drejede det sig også om de sidste fire cifre i det amerikanske ‘social security’-system, data over kundernes købsmønstre og medarbejderdata.

Opslaget på hackerforummet forsvandt dog kort efter offentliggørelsen, hvilket ifølge Bleepingcomputer peger på, at Nieman Marcus forhandler med hackerne.

Som tidligere beskrevet har Snowflake forklaret, at 165 store kunder - uden multifaktor-godkendelse - potentielt kan være kompromitteret. Indgangsvinklen var også et supply chain-angreb i et supply chain-angreb.

Vrede investorer sagsøger topledelsen i chipgiganten Intel

Den gamle chipproducent Intel sakker drastigt bagud i kampen om det eksklusive marked for chips.

Kapitalfonden Stourbridge Investments, der er storaktionær i Intel, sagsøger nu selskabet for "væsentligt urigtige og vildledende udsagn,” skriver det britiske it-medie the Register.

Konkret mener sagsøgerne, at Intels topledelse med Pat Gelsinger i spidsen har skjult de finansielle resultater for chipproducentens foundry business, altså støberiet af selve chips. Derfor søger investorerne kompensation for det tab, som aktiekursen har oplevet, da selskabet i en ekstraordinær børsmeddelelse fortalte, hvordan det gik.

I den besked forklarede Intel, at støberiet oplevede et driftstab på syv milliarder dollars (48,7 milliarder kroner) med en omsætning på 18,9 milliarder dollars (131,6 milliarder kroner). En nedgang på 60 milliarder kroner.

Ny salgsdirektør skal sparke gang i forretningen for Norlys-ejet Automize

Den 100-mand store cloudleverandør Automize med Norlys som majoritetsejer har ansat David Lange som ny salgsdirektør.

I selskabet får han ansvaret for at udforme en ny strategi, der for alvor skal forsøge at vinde markedsandele i det hastigt voksende marked for cloudløsninger.

“Efterspørgslen på cloudbaserede it-løsninger vokser markant i de her år, og vi har en klar ambition om at tage en endnu større bid af markedet. Derfor er vi rigtig glade for at kunne føje en så stærk profil som David, der kommer med en massiv erfaring i salgsledelse og forretningsudvikling, til holdet, så Automizes løsninger kan nå ud til endnu flere både nationalt og internationalt,” lyder det fra Rene Falkenberg, administrerende direktør i Automize, i en pressemeddelelse.

David Lange sidder i hovedbestyrelsen for interesseorganisationen IT-Branchenn. Derudover har han erfaring som salgsdirektør Fujitsu Denmark samt kundechef i KMD.

Fremadstormende dansk, sikkerhedsselskab henter erfaren profil

For knap en måned siden overtog Mikkel Drucker chefstolen hos det danske cybersikkerhedsselskab Logpoint. Første mission er at få vendt de forrige fem års underskud. Men det er uden at skære i staben på 80 personer.

Faktisk skal endnu flere medarbejdere ansættes. Til den mission har den administrerende direktør med den svenske kapitalfond Summa Equity i ryggen, ansat som ny såkaldt SVP People & Culture.

“En værdidrevet og sund organisation med psykologisk tryghed, solide tilhørsforhold og feedback-kultur er afgørende for at nå vores mål om at blive en europæisk leder inden for cybersikkerhed. Her passer Gittes erfaring og faglighed perfekt, fordi hun nemt og effektivt kan navigere mellem det strategiske og operationelle niveau,” udtaler administrerende direktør Mikkel Drucker om den nye ansættelse, i en pressemeddelelse.

Gitte Hemmingsen kommer med to årtiers erfaring fra andre nordiske scaleups som Siteimprove, Liewood samt revisionshuset PwC.