Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Danske Meta-investorer gik imod Zuckerberg og krævede flere kontroller

Misinformation, hadtale og en række andre ting er gift for demokratiet. Derfor krævede flere danske investorer ved Metas årlige generalforsamling, at selskabet skal rapporterer, hvordan man vil forhindre disse ting.

Danske investorer krævede onsdag aften, at Meta, som ejer Facebook og Instagram, skal rapportere, hvordan selskabet vil forhindre misinformation, hadtale, racisme og vold på deres platforme.

Det skete ved den årlige generalforsamling hos Meta, hvor investeringsdirektør fra Akademikerpension Anders Schelde via en videoforbindelse præsenterede et aktionærforslag i samarbejde med Storebrand Asset Management, Amundi og amerikanske interesseorganisationen Eko.

Det skriver Børsen.

Misinformation er en trussel mod demokratiet

Forslaget fra de danske investorer gælder især for de fem største markeder uden for USA, da investorerne mener, at Meta har styr på indholdet i USA, men ikke i lande som eksempelvis Brasilien og Indien.

Investorerne mener, at misinformation truer demokratier og dermed Metas fremtidige indtjening - især i det, der kaldes verdenshistoriens største valgår, lyder det.

"Hvis vi får over 10 procent af stemmerne, vil jeg være glad," siger Ander Schelde.

Akademikerpension og PFA stemmer i øvrigt også imod Mark Zuckerberg for at adskille direktør- og formandsposten til generalforsamlingen, mens PFA også støtter flere aktionærforslag om bedre indholdsmoderering og etisk brug af algoritmer.