Artikel top billede

(Foto: © Martin Nordmark)

Novo investerer milliardbeløb i helt ny dansk kvantesatsning

Selskabet bag Novo Nordisk, Novo Holding, skyder 1,4 milliarder kroner i en ny enhed, der skal investere i kvanteteknologi.

Investeringsselskabet Novo Holding, der er selskabet bag Novo Nordisk, lancerer nu en ny investeringsenhed fokuseret på kvante-teknologi.

Det skriver Børsen.

Enheden der har fået navnet Quantum Investments er blevet udstyret med en bevilling på 1,4 milliarder kroner og en mission om at opbygge et økosystem af startups, som beskæftiger sig med kvanteteknologi.

“Vi tror på, at den her teknologi kommer til at ændre verden til det bedre, og vi er da også sikre på, at vi kommer til at tjene gode penge på det her som et investeringsområde,” siger Søren Møller, der skal stå spidsen for investeringsholdet i Quantum Investments, til Børsen.

Ny generation af computere

Novo Nordisk Fonden har desuden tidligere investeret 1,5 milliarder kroner i dansk kvanteteknologi.

Novos interesse for området hænger blandt andet sammen med, at det ventes at kvanteteknologi med tiden vil føre til en helt ny generation af uhyre kraftfulde computere, der vil kunne gennemføre udregninger som ikke tidligere har været muligt.

Noget som blandt andet vil være gavn for Novo Nordisk og hele medicinalindustrien.

At rå regnekraft betyder noget i medicinalindustrien blev også understreget i marts, da det blev offentliggjort at Novo Nordisk-fonden sammen med Danmarks eksportråd er i færd med at bygge en af verdens kraftigste supercomputere: