Hvis du læser det her, gætter jeg på, at du er en mand, formentligt over 45 år, og så arbejder du højst sandsynligt indenfor it.
Det er nemlig ikke nogen hemmelig, at langt størstedelen af Computerworlds læsere er mænd.
Det har sin naturlige forklaring, at branchen i mange år har været domineret af mænd, men heldigvis finder flere og flere kvinder finder vej ind i it, og det bifalder vi selvfølgelig her på Computerworld.
I anledning af at det i dag er 8. marts og dermed Kvindernes internationale kampdag, lægger vi i dagens morgenbriefing ud med en nyhed indenfor temaet.
God kampdag og god weekend, når du når dertil.
Kvindelige ledere fra Storbritannien netværker i København
For at fejre Kvindernes internationale kampdag inviterer Tech Nordic Advocates sammen med den britiske ambassade kvindelige ledere fra Storbritannien til København for at fremme netværk og samarbejder mellem iværksættere, handelsrepræsentanter og investorer.
Tech Nordic Advocates er et rådgivningsfællesskab for it-iværksættere og tech-startups i Norden, som primært opererer i Danmark, Norge, Sverige og Finland, men samarbejdet udvides altså over tre dage med Storbritannien.
Arrangementet, UK Trade Mission to Denmark, startede i går 7. marts og sidste dag er i morgen 9. marts.
"Denne handelsmission illustrerer vores stærke forpligtelse til at inspirere til et mere inkluderende erhvervsmiljø, der udnytter potentialet hos alle talenter. Når vi fejrer Kvindernes Internationale Kampdag, vil jeg støtte kvindeledede virksomheder til at videreudvikle sig og trives i jagten på en mere retfærdig og lige fremtid," siger Storbritanniens ambassadør i Danmark, Emma Hopkins, i en pressemeddelelse.
Tidligere Microsoft Danmark-profil bliver it-chef i Deloitte
Den tidligere direktør for den offentlige sektor i Microsoft Danmark, Maria Damborg Hald, bliver nu Head of Technology i Delotte.
Det meddeler hun på sin LinkedIn-profil, hvor hun bliver budt velkommen af Christian Jensby, CEO og partner i Deloitte Danmark, der skriver:
”Maria er kendt for sin visionære tilgang og betydelige resultater inden for teknologibaseret transformation.”
Maria Damborg Hald var ansat hos Microsoft Danmark fra maj 2020 til november 2023.
Danmarks første cybersikkerhedsawards er uddelt
For første gang nogensinde er fire danske virksomheder og aktører blevet hædret for hver især at gå forrest mod et mere cybersikkert Danmark.
Det er sket ved TDC Erhvervs første Cyber Security Awards, som de i går afholdt i samarbejde med IT-Branchen, Dansk Erhverv og CISCO.
Fire priser blev i alt uddelt heriblandt Åbenhedsprisen, der gik til 7-eleven, der en august morgen 2022 blev ramt af et omfattende hackerangreb, som lammede alle computere, mens kassesystemerne i butikkerne stoppede med at fungere.
Men i stedet for at betragte angrebet som et tilbageslag og håndtere situationen under radaren, delte 7-Eleven deres erfaringer for at opmuntre andre virksomheder til at have deres cyberberedskeb klar til lignende, fremtidige situationer. Derfor vandt de i år Åbenhedsprisen.
Udover Åbenhedsprisen blev priserne Årets Kvindelige Cyber Inspirator, Det Gyldne Gitter og Årets SMV-indsats også uddelt, hvor vinderne blev henholdsvis Marlene Zoe Nielsen fra Gyldendal, Jens Myrup Pedersen fra Aalborg Universitet og landinspektørvirksomheden LIFA.
Danske Bank: AI vil øge effektiviteten med op til 20 procent
Danske Bank har udviklet sin egen AI kaldet Danske GPT, baseret på Open AI’s Chat GPT 4.0.
Ifølge Børsen får 20.000 medarbejdere i Danske Bank adgang til Danske GPT, der skal agere som AI-assistent til bankens udviklere, jurister, værdipapirhandlere, kunderådgivere osv.
Samtidig er Danske Bank ved at omlægge deres it til skyen, indføre ny teknologi som nye applikationer og generativ kunstig intelligens.
“Alt det tilsammen bør kunne sikre os en produktivitetsfremgang på 15-20 pct. frem mod 2028. De største fremskridt kommer formentlig i løbet af de kommende par år,” siger Frans Woelders, driftsdirektør i Danske Bank.
Banker satser stor på AI – men halter langt bagefter
Man skulle tro, at jeg havde planlagt at bringe nedenstående nyhed efter det, jeg lige har skrevet om Danske Bank, men det er altså altså rent tilfældigt.
Kun seks ud af 100 banker er i dag gearet til den digitale omstilling og automatisering til trods for, at 80 procent af topcheferne i selvsamme banker ser AI som en accelerator for digital transformation og automatisering af forretningen.
Det viser en ny rapport fra it-konsulentvirksomheden Capgemini, der bygger på analyser blandt 250 banker verden over.
Undersøgelsen konkluderer, at kun seks procent af bankerne har etableret fundamentet og et roadmap for at skalere AI på tværs af forretningen.
Undersøgelsen viser desuden, at bankernes kunder er meget utilfredse med bankernes chatbots.
Seks ud af 10 bankkunder svarer således, at de aktivt efterspørger menneskelig dialog, fordi de er utilfredse med chatbots. 17 procent udtrykker direkte mistillid til bankens chatbot.
Salesforce fylder 25 år i dag
I disse dage render Computerworlds udsendte, Kristoffer Ingemand, rundt i San Fransisco til Salesforces årlige udviklerkonference, Trailblazer DX, for at finde ud af, hvad det nyeste er ind for CRM-systemer.
Og i dag år det præcist 25 år siden, at Salesforce-stifterne Parker Harris, Frank Dominguez, Dave Moellenhoff og Marc Benioff begyndte at arbejde på den første version af Salesforce CRM.
Systemet er blevet verdensførende, og selskabet er i dag et at verdens største virksomheder indenfor forretnignssoftware.
Du kan læse, hvad Kristoffer har med hjem af historier fra San Fransisco på her Computerworld.