Sejlivede dotcom-skeletter i konsulenthus

Skeletterne er hængt i skabet efter dotcom-boblen brast, men det tager tid at få skåret helt ind til benet for Proactive. Konsulenthuset, der har Navision-stifter Preben Damgaard som medejer og i bestyrelsen, har vækst, men indtjeningen er stadig mærket af fortiden.

Sårene fra da dotcom-bølgen brast heles alt for langsomt for konsulenthuset Proactive.

Trods vækst i omsætningen har de tidligere rendyrkede web-konsulenter svært ved at få løftet indtjeningen i et tilfredsstilende tempo, mener administrerende direktør, Max Sejbæk.

Han er tilfreds nok med vækst på 15 procent i omsætningen i seneste regnskab, men han er ikke tilfreds med ikke at have øget bundlinjen med mere end godt 600.000 kroner.

- Vi slæber rundt på gammel gæld, fra den gang vi var rigtigt store og skar voldsomt ned, siger Max Sejbæk.

Det har taget tid at slippe af med for store huslejer, længerevarende leasingaftaler og andre poster, og det er den primære årsag til, at indtjeningen ikke er større, mener han.

Kunder udskiftet

Proactive havde sit bedste år i 2000 med en omsætning omkring de 38 millioner kroner. Året efter begyndte nedturen.

Proactive A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning34,630,3
Resultat af primær drift (EBIT)1,30,9
Resultat før skat 1,30,7
Resultat0,90,5
Egenkapital10,79,8
Antal ansatte4439
Omsætningen faldt med fire millioner, resultatet skiftede fortegn og endte på minus 9 millioner kroner, og medarbejderstaben gik fra 65 til 38 det efterfølgende år.

Selskabet har været gennem en udvikling, hvor de afdøde dotcom-kunder er skiftet ud med kunder i de mere traditionelle brancher.

Projekterne er hovedsagelig portaler og integration baseret på Microsoft teknologi.

Et område, hvor konsulenthuset står stærkt, mener direktøren, fordi mange af de nye projekter bygger på Microsofts .Net-teknologi.

En teknologi som Proactive, som tidligere inkarneret portalbygger, har benyttet stort set fra .Nets fødsel.

Forsigtig vækststrategi

Direktøren mærker pres fra de større konsulenthuse, der gerne vil ind på det eksplosivt voksende marked for .Net-projekter, men forventer alligevel at gentage væksten på 15 procent i omsætningen i år.

Indtjeningen ser han gerne fordoblet, men man skal ikke se gashåndtaget i bund til udover, hvad remmer og seler kan bære.

- Vi har prøvet at vokse hurtigt før, og lige pludselig forsvandt vores markedsgrundlag, da dotcom'erne mistede fodfæstet. Det var alle vores kunder, der døde der. Så vi er nok lidt forsigtige, siger Max Sejbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere