De seneste uger har OpenAI særligt været i medierne for rivegildet mellem ledelse og bestyrelse, og det er nemt at glemme, hvor kort tid siden det egentlig er, at selskabet lancerede den revolutionerende ChatGPT.
Ingen er i tvivl om, at AI er kommet for at blive, samt at algoritmerne kun vil blive stadig mere kapable.
Men er det virkelig klogt at kaste sig så hovedkuls ud i? Det sætter kulturmuseet Louisiana fokus på.
"Det uerstattelige menneske - kreativitetens vilkår i den kunstige intelligens’ tidsalder” er en ny udstilling, som med værker fra mere end 60 kunstnere giver beskueren tid til at tænke over hvor den teknologiske udvikling fører os hen.
Den sætter spørgsmålstegn ved, om menneskets uforudsigelige kreativitet har gode nok levevilkår i en verden, hvor alt helst skal strømlines og effektiviseres.
Udstillingen består af to dele. Første del kaster et lys på hvordan kreativiteten kan udfoldes, gennem temaer som barndom, kunstig intelligens og arbejde.
Anden del handler om de mere abstrakte temaer, tid og krydsbestøvning. Her rettes fokus på hvad vi mangler i en verden hvor teknologi fortrænger menneskelige værdier.
Med hjælp fra en række forfattere, kunstnere og forskere, forsøger museet Louisiana med denne udstilling at skabe debat om kreativiteten og det menneskelige i vores samfund.
Er man mere interesseret, kan man læse om denne og andre udstillinger på museets hjemmeside her.